Wspólnie dla polskiej branży spożywczej i środowiska. Lidl Polska Partnerem Głównym targów POLAGRA
Żabka Polska partnerem targów POLAGRA
Mistrzowie Smaku wracają. Kilkuset menedżerów, kucharzy, kelnerów zawita na targi
Wielkie marki powracają. Ta piątka robi wrażenie
Kolejne gwiazdki i rekomendacje Michelin. Kto je otrzymał?
Co nowego w systemie kaucyjnym? Branża spożywcza z postulatami
Aktualności
23-10-24 Weź udziału w konferencji "Wpływ raportowania ESG w ramach dyrektywy CSRD na produkcję zwierzęcą".
Jaki wpływ na producentów rolnych i firmy spożywcze będą miały nowe przepisy? Przed jakimi konkretnie wyzwaniami stanie branża? Jakie możliwości w zakresie zrównoważonego rozwoju przyniosą im zmiany? Odpowiedzi poznamy 29 i 30 października podczas Kongresu GREENPACT – EUROPEAN ESG SUMMIT.
22-10-24 Kolejne zmiany w systemie kaucyjnym. Branża zyska pół roku.
Przedsiębiorcy kolejny raz zaapelowali o więcej czasu na wdrożenie systemu kaucyjnego. Ministerstwo zapowiedziało już zmiany.
16-10-24 Kongres Światowy Dzień Mięsa już 29 października
Już za niecałe dwa tygodnie Warszawa stanie się centrum międzynarodowej branży mięsnej podczas Kongresu Światowy Dzień Mięsa – World Meat Day. To pierwsze tego typu wydarzenie, które zjednoczy sektor mięsny z całego świata.
08-10-24 Nowe obowiązki i wyższe opłaty w walce z marnowaniem żywności
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłosiło zmiany w ustawie o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności, które wprowadzą dodatkowe obowiązki dla sprzedawców żywności oraz zwiększą opłaty i kary za marnowanie żywności.
27-09-24 Koniec wieńczy dzieło. POLAGRA jako platforma branży spożywczej i gastronomii
Niemal trzy setki wystawców, tysiące gości z kilkudziesięciu krajów, eksperckie debaty, spotkania ministrów z sześciu krajów, a do tego biznesowe rozmowy i networking, które zaowocują długotrwałą współpracą. Przez trzy dni branża spożywcza żyła międzynarodowymi targami POLAGRA.