Gala „Mistrzów Smaku” na targach POLAGRA – święto gastronomii pełne smaków i sukcesów
Gdzie warto wybrać się na wyjątkowy obiad lub kolację? Który lokal serwuje najlepszą pizzę i burgera? Który kelner, barman czy menedżer potrafi najlepiej zadbać o gości? Odpowiedzi na te pytania poznamy podczas finałowej gali ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku”, która odbędzie się na Polagrze.
Pierwszego dnia targów Polagra poznamy laureaci w najważniejszych kategoriach plebiscytu - kilkuset zwycięzców z całej Polski spotka się, by świętować swoje osiągnięcia. Wydarzenie stanie się także znakomitą okazją do odkrycia kulis ich sukcesu oraz nawiązania inspirujących kontaktów w branży HoReCa.
Od lokalnych głosów do ogólnopolskiej sławy
"Mistrzowie Smaku” to największy w Polsce plebiscyt organizowany przez Polska Press Grupa, wydawcę kilkunastu dzienników regionalnych i kilkudziesięciu serwisów internetowych. Wśród nich są m.in. „Głos Wielkopolski”, „Gazeta Wrocławska”, „Dziennik Łódzki”.
Kim są "Mistrzowie smaku"? To wybitni specjaliści gastronomii, którzy dzięki swojemu talentowi, pasji i zaangażowaniu zostali nominowani do plebiscytu i rywalizują o tytuły, które od lat budzą ogromne emocje w branży HoReCa. Wśród najważniejszych kategorii znajdują się m.in Kucharz Roku i Kelner Roku oraz Restauracja Roku, Bar/Bistro/Jadłodajnia Roku, Kawiarnia/Cukiernia Roku. Tytuły te przyznane będą na szczeblu "miasto" oraz "powiat". Poza wyróżnieniami czekać będzie na nich awans do wojewódzkiego finału, skąd najlepsi trafią do ogólnopolskiego finału plebiscytu.
W skali województwa zostaną przyznane nagrody w kategoriach Barman Roku, Barista Roku i Mistrz Słodkości Roku (jako tytuły indywidualne) oraz Lody Roku, Pizza Roku i Burger Roku (dla lokali gastronomicznych). Nie zabraknie także nagród dla osób, które stoją za biznesowym sukcesem lokali - Menedżer Gastronomii Roku.
Gdzie i kiedy poznamy laureatów?
Ceremonia finałowa odbędzie się pierwszego dnia targów POLAGRA, czyli 24 września, kiedy to podczas Gali Mistrzów Smaku zostaną wręczone nagrody dla najlepszych w swoich kategoriach.
Laureaci na miejscu: rozmowy, networking i szkolenia
Jak podkreślają organizatorzy, na miejsce przyjadą setki laureatów – menedżerowie, kucharze, kelnerzy i pozostali profesjonaliści HoReCa z całej Polski. Na targach spędzą cały dzień. Dla wystawców do dokonała okazja do promocji swoich produktów i usług kierowanych do właścicieli i menedżerów lokali gastronomicznych, kelnerów, kucharzy, barmanów i baristów.
Z kolei dla laureatów obecność na targach Polagra to doskonała okazja do podniesienia swoich umiejętności.
-
Networking i promocja dla wystawców – obecność laureatów to doskonała okazja do prezentacji własnych produktów i nawiązania bezpośrednich kontaktów z liderami gastronomii
-
Edukacja i debaty – laureaci oraz uczestnicy targów mogą wziąć udział w bezpłatnych szkoleniach i debatach, m.in. z udziałem Pawła Gruby, cenionego eksperta HoReCa, znanego m.in. z programu „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”
Trzymamy kciuki za uczestników i do zobaczenia we wrześniu w Poznaniu!