Organizator:

Primulator na POLAGRZE – program szkoleń i pokazów

Podziel się

Odkryj świat nowoczesnej gastronomii na stoisku Primulatora podczas POLAGRA 2025! Czekają warsztaty kulinarne, pokaz cukiernictwa, rzemieślniczej produkcji lodów oraz prezentacje najnowszych trendów kawowych. Zarejestruj się już dziś i odbierz bezpłatne zaproszenie.

Primulator, marka ceniona w branży gastronomicznej, cukierniczej i hotelarskiej, od lat obecna na targach POLAGRA, ponownie zaprezentuje bogaty program pokazów i szkoleń na swoim stoisku.

Warsztaty na stoisku Primulatora zostaną podzielone na cztery główne kategorie tematyczne, tak aby każdy uczestnik mógł znaleźć coś dla siebie. Jak w nich uczestniczyć? Wystarczy zarejestrować się, by otrzymać bezpłatny bilet na targi - oferta ważna jest tylko do 7 września. Po tym czasie będzie można zakupić bilet wg obowiązującego cennika.

Kawa

Środa–piątek | 10:15–11:00

Trendy kawowe we współczesnej gastronomii. Najnowsza technologia w urządzeniach do kawy.

  • wybór odpowiedniego ekspresu do kawy: Jakie czynniki należy wziąć pod uwagę przy wyborze ekspresu do kawiarni, cukierni i lodziarni, a jakie do miejsc typu convenience,
  • automatyczne vs. półautomatyczne vs. tradycyjne ekspresy do kawy: Zalety i wady różnych typów ekspresów do kawy,
  • barista vs. ekspres do kawy – technologia jako wsparcie współczesnej gastronomii. Zarządzanie pracownikami, unikanie błędów, zachowanie najwyższej jakości obsługi.

 

Lody 

Środa–piątek | 11:30–12:15

Lody rzemieślnicze. Kompleksowy warsztat lodowy: od surowca do gotowego produktu. Wstęp do carpigiani gelato university.

  • omówienie krok po kroku procesu produkcji lodów.
  • podstawowe wyposażenie do lodziarni. Omówienie urządzeń potrzebnych do produkcji rzemieślniczych lodów.
  • produkcja lodów na bazie mlecznej i sorbetów.
  • tworzenie deserów lodowych na bazie lodów włoskich.

Food 

Środa–piątek | 13:15–14:00

Szybkie i Efektywne Gotowanie z Piecami Merrychef. Innowacyjne Rozwiązania w Regeneracji Żywności. Nowoczesne menu.

  • technologia Przyspieszonego Gotowania: Jak Piece Merrychef Rewolucjonizują Pracę w Kuchni
  • efektywność Operacyjna: Zastosowanie Pieców Merrychef w Restauracjach i Cateringu
  • optymalizacja Procesów Regeneracji Żywności: Szybkie i Smaczne Podgrzewanie Potraw
  • innowacyjne Menu: Kreowanie Nowoczesnych Potraw z Wykorzystaniem Pieców Merrychef
  • warsztaty Kulinarne z Ekspertem: Praktyczne Wykorzystanie Pieców Merrychef w Codziennej Pracy

Czekolada

Środa–piątek | 14:30–15:15

Rzemieślnicza produkcja czekolady. Wszystko co musisz wiedzieć, aby zrobić własną tabliczkę czekolady.

  • Przegląd procesu produkcji czekolady oraz omówienie niezbędnych urządzeń.
  • Zastosowanie urządzenia CHOCO PAINT w produkcji wyrobów czekoladowych.
  • Produkcja czekoladowych tabliczek i pralin.
  • Omówienie procesu wytwarzania draży czekoladowych.
Bilet na targi Program wydarzeń 2025