Primulator na POLAGRZE – program szkoleń i pokazów
Odkryj świat nowoczesnej gastronomii na stoisku Primulatora podczas POLAGRA 2025! Czekają warsztaty kulinarne, pokaz cukiernictwa, rzemieślniczej produkcji lodów oraz prezentacje najnowszych trendów kawowych. Zarejestruj się już dziś i odbierz bezpłatne zaproszenie.
Primulator, marka ceniona w branży gastronomicznej, cukierniczej i hotelarskiej, od lat obecna na targach POLAGRA, ponownie zaprezentuje bogaty program pokazów i szkoleń na swoim stoisku.
Warsztaty na stoisku Primulatora zostaną podzielone na cztery główne kategorie tematyczne, tak aby każdy uczestnik mógł znaleźć coś dla siebie. Jak w nich uczestniczyć? Wystarczy zarejestrować się, by otrzymać bezpłatny bilet na targi - oferta ważna jest tylko do 7 września. Po tym czasie będzie można zakupić bilet wg obowiązującego cennika.
Kawa
Środa–piątek | 10:15–11:00
Trendy kawowe we współczesnej gastronomii. Najnowsza technologia w urządzeniach do kawy.
- wybór odpowiedniego ekspresu do kawy: Jakie czynniki należy wziąć pod uwagę przy wyborze ekspresu do kawiarni, cukierni i lodziarni, a jakie do miejsc typu convenience,
- automatyczne vs. półautomatyczne vs. tradycyjne ekspresy do kawy: Zalety i wady różnych typów ekspresów do kawy,
- barista vs. ekspres do kawy – technologia jako wsparcie współczesnej gastronomii. Zarządzanie pracownikami, unikanie błędów, zachowanie najwyższej jakości obsługi.
Lody
Środa–piątek | 11:30–12:15
Lody rzemieślnicze. Kompleksowy warsztat lodowy: od surowca do gotowego produktu. Wstęp do carpigiani gelato university.
- omówienie krok po kroku procesu produkcji lodów.
- podstawowe wyposażenie do lodziarni. Omówienie urządzeń potrzebnych do produkcji rzemieślniczych lodów.
- produkcja lodów na bazie mlecznej i sorbetów.
- tworzenie deserów lodowych na bazie lodów włoskich.
Food
Środa–piątek | 13:15–14:00
Szybkie i Efektywne Gotowanie z Piecami Merrychef. Innowacyjne Rozwiązania w Regeneracji Żywności. Nowoczesne menu.
- technologia Przyspieszonego Gotowania: Jak Piece Merrychef Rewolucjonizują Pracę w Kuchni
- efektywność Operacyjna: Zastosowanie Pieców Merrychef w Restauracjach i Cateringu
- optymalizacja Procesów Regeneracji Żywności: Szybkie i Smaczne Podgrzewanie Potraw
- innowacyjne Menu: Kreowanie Nowoczesnych Potraw z Wykorzystaniem Pieców Merrychef
- warsztaty Kulinarne z Ekspertem: Praktyczne Wykorzystanie Pieców Merrychef w Codziennej Pracy
Czekolada
Środa–piątek | 14:30–15:15
Rzemieślnicza produkcja czekolady. Wszystko co musisz wiedzieć, aby zrobić własną tabliczkę czekolady.
- Przegląd procesu produkcji czekolady oraz omówienie niezbędnych urządzeń.
- Zastosowanie urządzenia CHOCO PAINT w produkcji wyrobów czekoladowych.
- Produkcja czekoladowych tabliczek i pralin.
- Omówienie procesu wytwarzania draży czekoladowych.