Organizator:

Chefs Academy 2022 z redakcją Restaurant Management

Podziel się

Chefs Academy to warsztaty ze znakomitymi szefami kuchni organizowane przez redakację dwumiesięcznika Restaurant Management. Zajęcia każdego dnia prowadzi inny szef kuchni!

 

Podczas Chefs Academy w Poznaniu:

  • poznasz filozofię gotowania znakomitych poznańskich szefów kuchni,
  • przyrządzisz dwa dania zgodne z tematyką wybranego warsztatu,
  • przygotujemy dla Ciebie profesjonalne stanowisko pracy,
  • odkryjesz nowe techniki kulinarne, zdobędziesz cenną wiedzę oraz kontakty,
  • uzyskasz certyfikat ukończenia szkolenia i przepis.

PROGRAM CHEFS ACADEMY

I DZIEŃ – 26.09.2022

KUCHNIA WŁOSKA

 

Warsztat poprowadzi: Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie

Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Spośród wszystkich kreatywnych dziedzin wybrał właśnie kuchnię. W codziennej pracy najbardziej ceni wolność twórczą i zadowolenie gości. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego The WestinWarsaw. To tam, po raz pierwszy zdobył tytuł– zastępcy chef’a kuchni. W 2005 wygrywa Martell – konkurs kulinarny młodych talentów. Kolejnym przystankiem i odważnym zawodowym krokiem było przeniesienie się do Poznania, gdzie podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście jakim była Restauracja Cucina a co okazało się być początkiem wielkiej przygody. Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska. Co jest dla niego najważniejsze? Rodzina, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. 16 czerwca 2016r. został oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem Drużyna Szpiku. Oraz Ambasadorem firmy Koppertcress na Polskę. Sam uczył się od najlepszych i takich też podziwia. Jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducasse i Charlie Trotter. Gotowanie jest dla niego połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów.

 

II DZIEŃ – 27.09.2022

RYBY I OWOCE MORZA

 

Warsztat poprowadzi: Rafał Koziorzemski - właściciel i szef kuchni w Fisherman – finest food & wine

Kucharz, rzemieślnik z zasadami i charakterem, wielką determinacją i poświęceniem. Laureat światowego konkursu The Best Chef Rasing Star Awards 2017 jak i również zwycięzca International CHEF Culinary Cup 2018, ambasador kampanii roślinnie jemy. Jego kulinarna przygoda rozpoczęła się, kiedy miał zaledwie 17 lat, pracował w restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą, jego kunszt kulinarny doceniają artyści malarze tacy jak Zora Mann czy też znany i ceniony artysta Pedro Martin Rojo. Specjalizuje się w kuchni lokalnej, uwielbia nietuźnkowe, zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe i pracę z owocami morza, fascynuje się dzikimi ziołami, które zbierając w lesie przenosi do swojej kuchni. Rafał to utalentowany kucharz, jego upór, poświęcenie, pasja zdecydowanie dążą do ciągłej doskonałości w jego kuchni, która przekłada się na jego dania. Jest zwolennikiem kuchni tradycyjnej z nowoczesnymi akcentami i uwielbia wdrążać nowe techniki gotowania. Obecnie właściciel i szef kuchni Fisherman – finest food & wine.

 

III DZIEŃ – 28.09.2022

SZTUKA MIĘSA

 

Warsztat poprowadzi: Tomasz PurolSzef kuchni, zwycięzca V edycji programu TOP CHEF

Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od 20 lat w różnych miejscach w Polsce, m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, hotelu Remes w Opalenicy, hotelu Best Western Symfonia w Osjakowie, restauracji Concordia Taste w Poznaniu, poznańskim hotelu Blow UP Hall 5050 i innych. Zwycięzca i laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą. Posiadacz złotego medalu, który zdobył w Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech w 2000 roku oraz dwóch brązowych medali występując w Reprezentacji Narodowej na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2002 roku oraz na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2012 roku. Na małym ekranie Tomek zadebiutował w pięknym stylu zwyciężając V edycję programu TOP CHEF w 2015 roku. W 2016 roku powrócił do telewizji i wystąpił w roli mentora gwiazd w jesiennej odsłonie programu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”. W 2021 roku był szefem kuchni w PiliPili Anna of Zanzibar. Obecnie pełni funkcję szefa kuchni w restauracji White Marlin w Sopocie.

Zapisz się na warsztaty

Udział w wydarzeniu jest płatny.

Zgłoszenia przyjmowane są przez redakcję Restaurant Management za pośrednictwem strony: www.chefsacademy.pl.

Organizator: