Organizator:

Konferencja "Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy"

Podziel się

Redakcja Wiadomości Handlowych zaprasza na konferencję poświęconą najważniejszym wyzwaniom i trendom stojącym aktualnie przed branżą spożywczą. Odbędzie się we wtorek, 27 września o godz. 11:30.

Ceny surowców, energii, gazu i inflacja najwyższa od wielu lat – eksperci są zgodni: sektor spożywczy czekają co najmniej dwa trudne lata. Wymusza to modyfikację, a nierzadko radykalne zmiany w strategii biznesowych.

O tym porozmawiają goście debaty redakcyjnej prowadzonej przez redakcyjnej „Wiadomości Handlowych”. Zaproszeni eksperci opowiedzą też o trendach rynkowych i konsumenckich.

 

Wtorek, 27 września Scena Ekspertów, pawilon 5

 

11:30

Wystąpienie otwierające

Rafał Romanowski, wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi

 

11:40

Prelekcja: Stan i perspektywy przemysłu spożywczego AD 2022

prelegent:

Grzegorz Rykaczewski, Bank Pekao S.A.

 

12:00

Debata: Rynek spożywczy w ciężkich czasach. Nowe trendy ekonomiczne i konsumenckie

Goście:

  • Rafał Romanowski, wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi
  • Marcin Hydzik, prezes, Związek Polskich Przetwórców Mleka
  • Andrzej Gantner, dyrektor generalny i wiceprezes, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Tomasz Parzybut, prezes, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
  • Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu w SM Mlekpol
  • Jarosław Czech, Export Key Account Manager w Goodvalley

 

13:30

Prelekcja: Trendy innowacji w łańcuchu dostaw

prelegent:

Sebastian Balcerak, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food

 

13:45

Prelekcja: Zmiana zachowań konsumenckich w dobie wysokiej inflacji

prelegentka:

Magdalena Wilgatek, CMR

 

14:00

Roślinne zamienniki nabiału – sprzedaż w handlu detalicznym

prelegent:

Nikodem Pankowiak, CMR

 

Organizator debaty