Konferencja "Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy"
Redakcja Wiadomości Handlowych zaprasza na konferencję poświęconą najważniejszym wyzwaniom i trendom stojącym aktualnie przed branżą spożywczą. Odbędzie się we wtorek, 27 września o godz. 11:30.
Ceny surowców, energii, gazu i inflacja najwyższa od wielu lat – eksperci są zgodni: sektor spożywczy czekają co najmniej dwa trudne lata. Wymusza to modyfikację, a nierzadko radykalne zmiany w strategii biznesowych.
O tym porozmawiają goście debaty redakcyjnej prowadzonej przez redakcyjnej „Wiadomości Handlowych”. Zaproszeni eksperci opowiedzą też o trendach rynkowych i konsumenckich.
Wtorek, 27 września Scena Ekspertów, pawilon 5
11:30
Wystąpienie otwierające
Rafał Romanowski, wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi
11:40
Prelekcja: Stan i perspektywy przemysłu spożywczego AD 2022
prelegent:
Grzegorz Rykaczewski, Bank Pekao S.A.
12:00
Debata: Rynek spożywczy w ciężkich czasach. Nowe trendy ekonomiczne i konsumenckie
Goście:
- Rafał Romanowski, wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi
- Marcin Hydzik, prezes, Związek Polskich Przetwórców Mleka
- Andrzej Gantner, dyrektor generalny i wiceprezes, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
- Tomasz Parzybut, prezes, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
- Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu w SM Mlekpol
- Jarosław Czech, Export Key Account Manager w Goodvalley
13:30
Prelekcja: Trendy innowacji w łańcuchu dostaw
prelegent:
Sebastian Balcerak, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food
13:45
Prelekcja: Zmiana zachowań konsumenckich w dobie wysokiej inflacji
prelegentka:
Magdalena Wilgatek, CMR
14:00
Roślinne zamienniki nabiału – sprzedaż w handlu detalicznym
prelegent:
Nikodem Pankowiak, CMR
Organizator debaty