Program wydarzeń
25.08.2022 16:51:07
Targi POLAGRA obfitują w liczne wydarzenia towarzyszące. Oto ramowy program wydarzeń edycji 2022.
stan na 25.08.2022
poniedziałek, 26 września
godziny otwarcia: 10:00-17:00
10:00–13:00 |
Master Baker – rozpoczęcie finału, kategoria: zawodowcy |
Pawilon 5, strefa Master Baker |
10:00–16:00 |
Kulinarny Puchar Polski |
Pawilon 5A, Strefa KPP |
10:00-17:00 |
Pokaz wypieku słynnej włoskiej babki PANETTONE oraz inne prezentacje (tosty z focacci, omlety, pancakes, pulpety, lasagne, kofta z jagnięciną, eskalopki, lava cake) |
Pawilon 5, stoisko Unox Polska Sp. z o. o. |
11:00–18:00 |
Forum Piekarskie Zdrowe Pieczywo |
Pawilon 5, Strefa Forum Piekarskiego |
11:00–12:00 |
CEREMONIA OTWARCIA oraz wręczenie nagród i wyróżnień w konkursach Złoty Medal Grupy MTP i Acanthus Aureus |
Scena Trendów |
12:00–13:00 |
„Przyszłość branży mięsnej” – prelekcje |
Scena Trendów |
14:00–16:00 |
Wręczenie nagród w plebiscycie „Mistrzowie Smaku” |
Scena Trendów |
12:00-13:00 |
Złoty Medal Grupy MTP - prezentacje laureatów |
Scena Ekspertów |
13:00–15:00 |
„Najnowsze trendy i obowiązki prawne w oznakowaniu, opakowaniu i dystrybucji” (Kancelaria WKB) |
Scena Ekspertów |
13:00 –18:00 |
Master Baker – Finał, kategoria: amatorzy, piekarze domowi |
Pawilon 5, strefa Master Baker |
15:00-16:20 |
Złoty Medal Grupy MTP - prezentacje laureatów |
Scena Ekspertów |
17:00 |
ZAKOŃCZENIE PIERWSZEGO DNIA TARGÓW |
Pawilon 5 |
wtorek, 27 września
godziny otwarcia: 10:00-17:00
10:00–13:30 |
Master Baker – finał, kategoria: Koła Gospodyń Wiejskich |
Pawilon 5, strefa Master Baker |
10:00–15:00 |
Kulinarny Puchar Polski |
Pawilon 5A |
10:00-17:00 |
Pokaz wypieku słynnej włoskiej babki PANETTONE oraz inne prezentacje (tosty z focacci, omlety, pancakes, pulpety, lasagne, kofta z jagnięciną, eskalopki, lava cake) |
Pawilon 5, stoisko Unox Polska Sp. z o. o. |
10:00 |
OTWARCIE WEJŚCIA dla ZWIEDZAJĄCYCH |
|
11:00–17:00 |
Forum Piekarskie Zdrowe Pieczywo |
Pawilon 5, Strefa Forum Piekarskiego |
11:00–16:00 |
Kongres Polagra Export Meeting |
Scena Trendów |
11:30–14:30 |
„Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy” – prelekcje i debaty redakcyjne, Wiadomości Handlowe |
Scena Ekspertów |
13:00–17:00 |
Master Baker – Finał, kategoria: uczniowie |
Pawilon 5, strefa Master Baker |
środa, 28 września
godziny otwarcia: 10:00-17:00
10:00-17:00 |
Pokaz wypieku słynnej włoskiej babki PANETTONE oraz inne prezentacje (tosty z focacci, omlety, pancakes, pulpety, lasagne, kofta z jagnięciną, eskalopki, lava cake) |
Pawilon 5, stoisko Unox Polska Sp. z o. o. |
11:00–13:00 |
„Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty” – szkolenia i debata |
Scena Ekspertów |
11:00–17:00 |
Forum Piekarskie Zdrowe Pieczywo |
Pawilon 5 |
13:00–14:30 |
Master Baker – ogłoszenie zwycięzców i wręczenie nagród |
Pawilon 5, strefa Master Baker |