Organizator:

Eksperckie wykłady dla branży HoReCa [PROGRAM]

Podziel się

Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni na targach POLAGA będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.

Nie da się ukryć, że dla branży gastronomicznej nastał trudny czas. Rosnące koszty, wymagają wprowadzania ulepszeń, a niekiedy podejmowania trudnych decyzji. Jak przejść przez ten trudny okres? Jak poradzić sobie ze skutkami inflacji? Jak współpracować z zespołem, żeby ta współpraca wszystkim się opłacała?

Na te i wiele innych pytań odpowiedzą eksperci firmy V4B – Paweł Gruba i Piotr Rogowski. 27 i 28 września, podczas targów POLAGRA, poprowadzą trzy bloki szkoleniowe.

„Racjonalne Podejście do FoodCostu”

Środa, 27.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 13:30

prowadzący: Piotr Rogowski

czas trwania: ok. 45 minut

Wykład dostarczy praktycznych, łatwych do zastosowania rozwiązań w zarządzaniu kosztami żywności. Pozwoli poprawić efektywność i rentowność kuchni.

Zagadnienia:

  • Uproszczenie kalkulacji cen w menu - Odkryj metody i narzędzia, które uproszczą proces wyliczania cen, czyniąc go bardziej efektywnym i zrozumiałym.
  • Efektywne zarządzanie FoodCost'em - narzędzia i strategie - Zgłęb techniki i narzędzia służące do optymalnego zarządzania kosztami żywności.
  • „Inwentaryzacja ilościowa na kuchni – czy zawsze konieczna?”
  • Zbadamy istotność inwentaryzacji w kontroli kosztów i odkryjemy, czy jest to nieodzowny element zarządzania zasobami, czy istnieją alternatywy.
  • „Radzenie sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów - strategie adaptacji”
  • Poznaj strategie, które pozwalają dostosować ofertę do dynamicznie zmieniającej się sytuacji rynkowej, dając ci stabilność i pewność niezależnie od warunków gospodarczych.

 

 

„Jak skutecznie współpracować między kuchnią, a salą?”

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 11:30

prowadzący: Paweł Gruba

czas trwania: ok. 45 minut

 

Uczestnicy wykładu poznają niezbędne narzędzia do budowania kompetentnego i zgranego zespołu między kuchnią a salą. Wspólnie w ekspertem stworzą zasady harmonijnej współpracy, która podnosi  jakość obsługi i pozytywne doświadczenie gości.

Zagadnienia:

  • Stwórz efektywne karty techniczne dań - przeobraź kelnerów w prawdziwych przedstawicieli handlowych kucharza dzięki narzędziom i wiedzy, które pozwolą im sprawnie i atrakcyjnie prezentować potrawy.
  • Prowadź regularne odprawy - dowiedz się, jak prowadzić efektywne spotkania między kuchnią a salą, które poprawią komunikację, usprawnią procesy i zminimalizują potencjalne problemy. Zbuduj zgrany zespół, który działa harmonijnie i skutecznie, dbając o zadowolenie gości.
  • Integracja - przemyślane pomysły na organizację imprez firmowych, które połączą kuchnię i salę w zgrany zespół
  • Work life balance - osiągnij harmonię między czasem wolnym a pracą, dbając o jakość i efektywność w obu sferach życia. Poznaj praktyczne wskazówki i techniki, które pomogą ci zrównoważyć życie zawodowe i prywatne, prowadząc do większej satysfakcji i spełnienia.

 

 

 

„Gdzie są te pieniądze?” Przychody wzrastają, lecz zyski maleją. Skąd ten paradoks?

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 12:30

prowadzący: Piotr Rogowski

czas trwania: ok. 45 minut

Zagadnienia:

  • Zrozumienie finansów - nie musisz posiadać profesjonalnego działu analiz, by znać odpowiedź na pytanie „Gdzie są te pieniądze?”
  • Kluczowe wskaźniki i proste narzędzia dla efektywnego zarządzania restauracją
  • Odpowiednio wyliczony Food Cost i skuteczna kontrola kosztów towaru
  • Optymalny grafik i prawidłowe zarządzanie czasem pracy

 

Kup bilet na targi Wypełnij formularz i zgłoś się Program wydarzeń

PROWADZĄCY WYKŁADY

Paweł Gruba

Certyfikowany trener kompetencji psychospołecznych. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i podległych im pracowników. Jako trener zrealizował ponad 12 000 godzin szkoleniowych oraz doradczych we współpracy zarówno z przedsiębiorcami, uczelniami wyższymi, czy największymi targami biznesowymi w Polsce. Praktyk i szkoleniowiec w zakresie kompetencji menedżerskich, ze szczególnym naciskiem na skuteczny rozwój pracowników, motywowania, delegowania oraz prawidłowego identyfikowania i wdrażania potrzeb szkoleniowych pracowników. Szkoli oraz wspiera rozwój różnych branż usługowych. Tylko w ostatnich 24 miesiącach zrealizował ponad 1 300 godzin szkoleń dedykowanym właścicielom, menedżerom oraz członkom zespołów z zakresu efektywnej komunikacji i współpracy, radzenia sobie z sytuacjami kryzysowymi, rozwoju pracowników, przywództwa, motywowania oraz rozwoju pracowników w celu zwiększenia konkurencyjności przedsiębiorstwa. Organizuje bądź współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce oraz prowadzi komentowane kolacje, wydarzenia kulturalne czy konferencje. Absolwent studiów magistersko-inżynierskich na Politechnice Warszawskiej, posiada międzynarodowy certyfikat „Kompendium Master of Business”, „Master in Art of Neuro-Linguistic Programming” oraz „Practitioner in Art Of Neuro-Linguistic Programming”. Dowodząc warszawską restauracją zdobył tytuł „Knajpy Roku” w plebiscycie Gazety Wyborczej. Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim. Współwłaściciel projektu V4B Vision For Business, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz z zespołem opiekuje się ponad 200 lokali gastronomicznych, które co miesiąc monitoruje. Pomysłodawca i prowadzący program „GRUBE ROZMOWY” emitowanego co niedziela o 15:00 na YouTube, gdzie zaprasza na spotkania ludźmi ze świata gastronomii, którzy są mistrzami w swojej dziedzinie. Całość ma luźną, koleżeńska atmosferę okraszoną humorem. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich. 10 miesięczny projekt stworzony przez liderów na rynku gastronomii, jako profesjonalne wsparcie w rozwijaniu umiejętności zawodowych uczniów szkół ponadpodstawowych o profilach gastronomicznych.

Piotr Rogowski

Wykładowca, prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już kilkadziesiąt tysięcy słuchaczy, a zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną. Współtwórca innowacyjnego projektu Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 200 lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania.

Kup bilet na targi Wypełnij formularz i zgłoś się Program wydarzeń