Organizator:

ESG w branży spożywczej i HoReCa – co na to prawo żywnościowe? [PROGRAM SZKOLENIA]

Podziel się

ESG to aktualnie jeden z najważniejszych tematów w branży spożywczej. Obejmuje producentów, dystrybutorów, dostawców, detalistów. W praktyce temat przybliży szkolenie prowadzone przez przedstawicieli kancelarii KDCP. Osoby zarejestrowane otrzymają bezpłatne zaproszenie na targi.

Tematyka szkolenia obejmie zagadnienia takie jak:

zrównoważona produkcja żywności (żywność ekologiczna, recykling odpadów poprodukcyjnych, roślinne alternatywy mięsa + owady jadalne),

przeciwdziałanie marnowaniu żywności (aktualne regulacje i pomysły legislacyjne)

ochrona środowiska naturalnego – przeciwdziałanie wylesianiu (EUDR) i jego wpływ na branżę.

 

SZKOLENIE

ESG w branży spożywczej i HoReCa - co na to prawo żywnościowe?

czwartek, 26 września, scena w pawilonie nr 7

godz. 14:30-15:30

Zostań wystawcą Zarejestruj się i odbierz zaproszenie