Organizator:

Laureaci konkursu o Złoty Medal MTP 2022

Podziel się

Oto produkty, które zostały nagrodzone w tegorocznej edycji konkursu o Złoty Medal Grupy MTP podczas targów POLAGRA. Nagrody zostały wręczone pierwszego dnia targów, 4 października, podczas uroczystości otwarcia targów.

Złoty Medal Wybór Konsumentów
Targów POLAGRA 2022

Innowacyjność, pomysłowość i nowoczesność – tak w skrócie można określić produkty, które w tym roku wywalczyły Złoty Medal targów POLAGRA 2022.

Sąd Konkursowy zdecydował o przyznaniu 13 nagród w salonie Food. Kolejne 9 otrzymało Złote Medale salonu Foodtech.

Multimedia

Jogurt Polski naturalny pitny 1kg; Jogurt Polski truskawkowy pitny 1kg; Jogurt Polski karmelowy pitny 1kg Rodzina jogurtów Polskich powiększa się o ofertę w butelce 1 kg w trzech smakach: naturalnym, truskawkowym i karmelowym. Są doskonałe do bezpośredniego spożycia oraz polecane m.in. jako dodatek do płatków, musli, owoców czy składnik deserów na zimno. Jogurt Polski naturalny jest znakomity na każdą porę dnia: na śniadanie, przerwę w pracy, przekąskę, podwieczorek czy kolację. Sprawdzi się nie tylko ze słodkimi dodatkami - jest również znakomity do sałatek, dipów i sosów. Większe, ekonomiczne opakowanie i wygodna, poręczna butelka pozwala wygodnie podzielić go na porcje dowolnej wielkości. Jogurt Polski o smaku truskawkowym i karmelowym jest znakomity na każdą porę dnia: na śniadanie, przerwę w pracy, przekąskę, podwieczorek czy kolację. Większe, ekonomiczne opakowanie i wygodna, poręczna butelka pozwala wygodnie podzielić go na porcje dowolnej wielkości.

Mlekovita

Koncentrat białek serwatkowych WPC 80 Super Body Active 700g; Super Body Active WPC 80 koncentrat białek serwatkowych instant truskawkowy 700g; Super Body Active WPC 80 koncentrat białek serwatkowych instant bananowy 700g; Super Body Active WPC 80 koncent Super Body Active WPC 80 koncentrat białek serwatkowych dostępny w wariantach: naturalny oraz wersje instant: bananowy, waniliowy i czekoladowy to najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego, który stanowi bogate źródło pełnowartościowych białek (w tym aminokwasów BCAA), które m.in. przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, oraz wapnia niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych zębów. Nie zawiera aspartamu i glutenu. Dodatkowo oferowany jest w wersji instant, dzięki czemu charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością, a dodatek naturalnej lecytyny słonecznikowej obniża pienistość produktu (lecytyna jest składnikiem niemal każdej komórki organizmu człowieka; m.in. pobudza układ nerwowy, wspomaga koncentrację i procesy zapamiętywania, bierze udział w procesach przemiany materii, wspomaga wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, opóźnia procesy starzenia). Koncentraty białek serwatkowych z MLEKOVITY nie zawierają zbędnych „polepszaczy” smaku, np. cukru czy tłuszczu, które dodane do produktu mogłyby wzmocnić walory smakowe, ale kosztem zawartości białka w gotowym produkcie. Naszej firmie zależy na oferowaniu jak najlepszego w smaku wyrobu, ale przede wszystkim o jak najlepszej wartości odżywczej: o jak najwyższej zawartości pełnowartościowego białka.

Mlekovita

Masło Polskie ekstra 82% tłuszczu 200g Masło Polskie ekstra 200 g- Masło to jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych. Nie powinno go zabraknąć w diecie każdego człowieka - tłuszcz mleczny jest bowiem najlepiej przyswajalny ze wszystkich tłuszczów spożywczych - proces jego trawienia zachodzi znacznie szybciej, a więc szybko zamienia się w energię i zwiększa siły witalne organizmu. Masło Polskie z MLEKOVITY to prawdziwe masło najwyższej jakości, produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków: bez konserwantów, barwników i glutenu. Stanowi naturalny produkt o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin: są w nim naturalnie obecne duże ilości głównie witaminy A, karotenoidów oraz witaminy D i E. Masło Polskie charakteryzuje się przede wszystkim doskonałą smarownością, a także jednolitą konsystencją i barwą oraz smakowitością. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny (min. 82%). Produkt przeznaczony jest głównie do smarowania pieczywa, ale również do innych celów kulinarnych, m.in. wypieków, deserów, można na nim smażyć, dusić, piec oraz gotować.

Mlekovita

Maślanka owocowa 1l Maślanka owocowa z Koła, bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego i skrobi modyfikowane to orzeźwiający napój ze zdrowotnymi walorami zapakowany w neutralny dla środowiska, w pełni nadający się do recyklingu karton. Do różnorakiego wykorzystania w każdej kuchni ale dzięki możliwości wielokrotnego otwarcia można ją również wrzucić do torby czy plecaka, jako drugie śniadanie do pracy, szkoły, na piknik i wycieczkę.

OSM Koło

Mleko UHT MU! 1L- bez laktozy Mleko krowie jest cenionym składnikiem każdej diety. Doskonale smakuje i zawiera wiele niezbędnych do utrzymania dobrej kondycji organizmu składników, min. takich jak białko, wapń i witaminy. Jednak w ostatnich czasach coraz więcej osób cierpi na nietolerancję laktozy i dla tych właśnie osób alternatywą jest mleko UHT MU! bez laktozy o zawartości tłuszczu 1,5% i 3,2%. Mleko UHT MU! bez laktozy to mleko krowie poddane obróbce termicznej w temperaturze min. 135 ˚C oraz działaniu enzymu zwanego laktazą, który rozkłada laktozę na cukry proste. Mleko UHT MU! bez laktozy jest aseptycznie pakowane w opakowania kartonowe o pojemności 1 litr.

OSM Sieradz

Mleko zagęszczone słodzone Wypasione 150g; Mleko zagęszczone słodzone kakaowe Wypasione 150g Wypasione mleko zagęszczone słodzone to nowość z MLEKOVITY dostępna w dwóch wariantach smakowych: klasycznym i kakaowym. Oferowane w tubie jest wygodne w użyciu - produkt jest gotowy do bezpośredniego spożycia, można go też używać jako dodatek do szerokiej palety potraw. Gęste, aksamitne i kremowe doskonale wzbogaca smak napojów: kawy czy czekolady, lodów, owoców i deserów z owocami oraz słodkich wypieków. Mleko zagęszczone słodzone produkowane jest według tradycyjnej receptury, bez zastosowania zagęstników, aromatów oraz barwników.

Mlekovita

Polski Mix tłuszczowy do smarowania 68% tłuszczu 200g Miksy tłuszczowe do smarowania to kategoria z rosnącym potencjałem sprzedaży. Powstały z myślą o tym, by połączyć w jednym produkcie zalety dwóch. Grupa Mlekovita, aby sprostać takim oczekiwaniom rynku i konsumentów, wprowadza na rynek nowość: Polski mix tłuszczowy do smarowania 68%, który zawiera 50% tłuszczu mlecznego, dzięki któremu produkty nabierają smaku bardziej zbliżonego do smaku tradycyjnego masła, oraz 18% roślinnego oleju rzepakowego, jednego z najzdrowszych olejów na świecie, który poprawia smarowność produktu. Polski mix tłuszczowy do smarowania 68% wpisuje się w trendy związane ze zdrowym odżywianiem: to produkt bez konserwantów, barwników, aromatów i emulgatorów. Jest doskonały dla wszystkich dbających o zdrowy styl odżywiania i codzienną dietę, w której dominują produkty zawierające mniej tłuszczu, a tym samym mniej kalorii i cholesterolu. Przeznaczony głównie do smarowania pieczywa. Gramatura: 200 g

Mlekovita

Ser Favita do grillowania i sałatek 200 g Ser Favita do grillowania i sałatek 200 g Znany i lubiany ser Favita teraz dostępny jest w zupełnie nowej odsłonie: idealnej do grillowania i sałatek. Prosty skład i zwarta forma tego sera zapewniają szerokie możliwości kulinarne. Favita do grillowania i sałatek to ser o zwartej konsystencji. Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania - w tej formie znakomicie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do dań obiadowych i sałatek. Można go też wykorzystać do przygotowania szaszłyków lub jako składnik wegetariańskich burgerów.

Mlekovita

Ser Favita Sałatkowo- Kanapkowy bez laktozy. Ser miękki solankowy, tłusty 270g Favita to znany i lubiany, wyśmienity ser sałatkowo-kanapkowy o charakterystycznym lekko słonym smaku. Koncentruje w sobie wszystkie składniki mleka (jedna kostka zawiera około 1 litra mleka) oraz liczne składniki odżywcze: to przede wszystkim źródło pełnowartościowego białka i wapnia, niezbędnych dla mocnych kości i zdrowych zębów. Favita, także w wariancie bez laktozy, przeznaczona jest głównie do sałatek, idealnie komponując się ze świeżymi warzywami i owocami. Znakomita również do kanapek, farszy do mięs, pizzy i sosów oraz innych dań, którym nadaje niebanalne walory smakowe. Ser Favita jest najlepiej rozpoznawaną wśród konsumentów marką w kategorii serów sałatkowo-kanapkowych. Ma miękką i elastyczną konsystencję, idealnie białą barwę i charakterystyczny smak. Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiajac się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy - wśród nich znalazła się popularna Favita.

Mlekovita

Śmietana termizowana Polska 18% w tubie 240 g Śmietana Polska 18% jest otrzymywana z surowca najwyższej jakości. Charakteryzuje się przyjemnym, świeżym zapachem, jasnokremową barwą oraz jednolitą konsystencją, wyróżniającą ją spośród innych produktów tego typu. Śmietana Polska to kompletny asortyment, odpowiadający zróżnicowanym potrzebom konsumentów. Śmietana Polska 18% jest doskonała do tworzenia apetycznych kompozycji potraw o wyśmienitym smaku. Najpopularniejsza w polskiej kuchni, jest idealna do zup, sosów, sałatek i innych dań, których smak wymaga podkreślenia lekko kwaśną śmietaną. Teraz popularna "osiemnastka" dostępna jest w zupełnie nowej odsłonie, jedynej na polskim rynku: w wygodnej tubie.

Mlekovita

Śmietanka UHT bez laktozy 30% tłuszczu 330ml Śmietanka UHT 30% bez laktozy to nowość w asortymencie śmietanek w optymalnej porcji 330 ml dostępnych w wygodnych kartonikach z zakrętką. Produkt stworzony z myślą o konsumentach, którzy ograniczają lub są zmuszeni całkowicie wyeliminować laktozę ze swojej diety – dzięki nowej śmietance od MLEKOVITY również oni mogą cieszyć się deserami i słodkościami przygotowywanymi z wykorzystaniem śmietanki 30%. Śmietanka UHT 30% bez laktozy jest produktem niezastąpionym w każdej kuchni, idealnym do kremów i deserów. Łatwo i szybko się ubija, gdy jest dobrze schłodzona, pozwalając uzyskać doskonałą, aksamitną konsystencję bitej śmietany, wyśmienitej zarówno do bezpośredniego użycia do dekorowania, jak i jako bazę do kremów do przekładania ciast i tortów.

Mlekovita

Twaróg sernikowy premium 18% Na Polski Stół 1kg Twaróg sernikowy premium 18% z MLEKOVITY to produkt w pełni naturalny, bez konserwantów, barwników i aromatów. Połączenie w idealnych proporcjach serka śmietankowego i twarogu oraz 18-procentowa zawartość tłuszczu zapewniają mu wyjątkową kremowość. Dzięki temu ma szerokie zastosowanie w kuchni. Stanowi doskonałą bazę do puszystych i delikatnych serników oraz innych ciast i deserów. Doskonale sprawdzi się podczas przygotowywania pierogów i naleśników oraz wszystkich potraw, do których niezbędny jest najlepszej jakości twaróg. Twaróg sernikowy 18% jest gotowy do bezpośredniego użycia, a jego dostępność w poręcznym wiaderku pozwala nie tylko na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, ale przede wszystkim wygodne przechowywanie i użytkowanie. Oferowany w porcji 1 kg.

Mlekovita

Twaróg wędzony 250g Twaróg wędzony produkowany jest jedynie z mleka i kultur fermentacji mlekowej, z niewielkim dodatkiem soli. Swój wyjątkowy smak, aromat i złoty kolor zawdzięcza procesowi wędzenia dymem z drewna olchowego i bukowego. Doskonały w swojej podstawowej postaci ale równie jako baza do pasty kanapkowej, farszu do pierogów, klusek czy dodatek do surowych warzyw.

OSM Koło

Favita Ser kanapkowy ze szpinakiem i czosnkiem w plastrach 150g Favita Ser kanapkowy z chrzanem i koperkiem w plastrach 150g Favita Ser kanapkowy z papryką w plastrach 150g Znany i lubiany ser Favita teraz dostępny jest w zupełnie nowej odsłonie: w delikatnych, wygodnych plastrach. Oferowany w trzech wyjątkowych wariantach: chrzanu z koperkiem, szpinaku z czosnkiem i papryki, które wyśmienicie smakują samodzielnie lub ze świeżym pieczywem i warzywami. Favita w plastrach pasuje nie tylko do kanapek – można go wykorzystać również do przygotowania przekąsek, sałatek czy przystawek. Atrakcyjne graficznie opakowanie z praktyczną możliwością wielokrotnego zamykania i otwierania gwarantuje świeżość smaku i aromatu aż do ostatniego plastra.

Mlekovita

MiaMu Batonik twarogowy o smaku waniliowym w polewie o smaku toffi 40g MiaMu Batonik twarogowy o smaku truskawkowym w polewie o smaku toffi 40g Linia batoników twarogowych: MiaMu batonik twarogowy o smaku waniliowym w polewie toffi 40 g oraz MiaMu batonik twarogowy o smaku truskawkowym w polewie toffi 40 g to pyszna przekąska nie tylko dla najmłodszych. Dzięki 54% zawartości twarogu jest bogata w białko, będące budulcem tkanek i źródłem energii. Linia batoników twarogowych jest idealna jako słodka, a zarazem zdrowa i wartościowa przekąska. Batoniki twarogowe MiaMu z powodzeniem zastąpią tradycyjne słodycze, znakomite na każdą porę dnia i okazję. Dostępne w optymalnej porcji zarówno dla dorosłych jak i dzieci.

MLEKOVITA

Wypasione Napój mleczno-kawowy UHT Cappuccino 330ml Wypasione Napój mleczno-kawowy UHT Latte 330ml Linia produktów: Napój mleczno-kawowy 330 ml składa się z dwóch wersji smakowych Wypasione cappuccino oraz caffe latte. Kawa i jej różne warianty są jednymi z najpopularniejszych napojów na świecie. MLEKOVITA przygotowała alternatywę dla tradycyjnie parzonej kawy w postaci dwóch napojów mleczno-kawowych w linii Wypasione: caffe latte i cappuccino. Linia napojów mleczno- kawowych są inspirowane klasyczną kremową kawą z mlekiem. Wypasione kawa to odpowiedź na potrzeby i oczekiwania konsumentów, którzy poszukują produktów gotowych i wygodnych w użyciu – nie trzeba już parzyć kawy i łączyć jej z mlekiem, wystarczy sięgnąć po gotowy Napój mleczno-kawowy z Mlekovity, odkręcić zakrętkę i wypić. Pyszny napój szybko i wygodnie. Smak kawy z mlekiem bez użycia ekspresu.

MLEKOVITA

Super Body Active skyr. Jogurt typu islandzkiego naturalny 500 g Super Body Active skyr. Jogurt typu islandzkiego truskawkowy 500 g Super Body Active skyr. Jogurt typu islandzkiego brzoskwinia z marakują 500 gramów Super Body Active skyr to gęsty jogurt typu islandzkiego o kremowej konsystencji. Dostępny w ekonomicznym opakowaniu w 3 wariantach smakowych: naturalnym, z truskawkami oraz z brzoskwinią i marakują. Super Body Active skyr jest doskonały jako samodzielna, pożywna przekąska, niezastąpiony także jako składnik deserów i dodatek do płatków czy musli. Z powodzeniem można go wykorzystać do sałatek i dipów. Skyr należy do kategorii żywności funkcjonalnej, o właściwościach prozdrowotnych i wysokiej wartości odżywczej - to produkt niskokaloryczny, o 0% zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości białka. Dzięki temu świetnie sprawdzi się w diecie wszystkich grup konsumentów, a szczególnie osób aktywnych fizycznie i odchudzających się.

Mlekovita

Masło Klarowane 500 g Masło Klarowane 500 g MASŁO TOPIONE (klarowane) tzw. „płynne złoto” (znane także pod nazwą masło GHEE), to ekskluzywny produkt, zawierający wyłącznie tłuszcz mleczny, o bursztynowej barwie, przyjemnym, lekko orzechowym aromacie oraz delikatnym smaku. Dostarcza wyjątkowego smaku i aromatu wielu potrawom. Nie pali się w wysokich temperaturach. Nie wsiąka w smażone potrawy, przez co jest bardzo wydajny. Stosowany do celów kulinarnych m.in: smażenia - ryb, delikatnych mięs, skorupiaków i warzyw; podsmażania - pierogi lub kopytka uzyskają nie tylko niezapomniany smak ale także chrupiącą, złotą skórkę; pieczenia - użyty jako składnik serników, ciast kruchych, ucieranych oraz drożdżowych, sprawia że są one delikatne i puszyste. Idealny do pieczenia pączków i chrustu, polewania warzyw ugotowanych na parze. Metodę klarowania masła wynaleziono ponad 4 tysiące lat temu w Indiach. Hindusi wierzą do dnia dzisiejszego, że jest to dar boski. W Indiach ghee jest produktem absolutnie niezbędnym w kuchni i dodaje się go prawie do każdej potrawy. Hindusi wierzą, że ma właściwości magiczne. zalety: 99,8% tłuszczu mlecznego o pięknej bursztynowej barwie idealne do smażenia i pieczenia; wzbogaca potrawy smakiem i aromatem masła; nie pali się w wysokich temperaturach, nie wsiąka w smażone potrawy, znakomicie rumieni potrawy.

Mlekovita

Linia serów topionych w kostce 140g (8x17,5g) Ser topiony kremowy kostka 140g Ser topiony z szynką 1 kostka 140g Ser topiony z papryką kostka 140gniowy 180 g Linia serów topionych w kostce 140g (8x17,5g) Ser topiony kremowy kostka 140g Ser topiony z szynką 1 kostka 140g Ser topiony z papryką kostka 140g Innowacyjna forma znanego i lubianego sera topionego: w 17,5-gramowych kostkach dostępny w trzech smakach: kremowy, z szynką oraz z papryką, idealnych do jednorazowego spożycia. Świeżość każdej porcji gwarantuje osobne pakowanie każdej z 8 kosteczek w kartoniku. Nowy ser topiony w Twojej lodówce to asortyment zapewniający szybką rotację w stabilnym segmencie serów topionych.

MLEKOVITA

Masło Polskie śmietankowe 60% tłuszczu 200 g Masło Polskie Śmietankowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu, zawartość tłuszczu 60%, to czyste masło produkowane ze śmietanki pasteryzowanej uzyskanej z najlepszej jakości mleka i zawierające wyłącznie tłuszcz mleczny bez żadnych dodatków, przede wszystkim bez dodatku olejów roślinnych. Masło przeznaczone jest do smarowania pieczywa i obok wyśmienitego smaku charakteryzuje się również doskonałą smarownością, już kilka minut po wyjęciu z lodówki. Zostało stworzone z myślą o potrzebach grupy konsumentów, według których tradycyjne masło jest zbyt „ciężkie”. Jest zatem alternatywą dla tradycyjnego masła o zawartości min. 82% tłuszczu, przeznaczoną głównie dla osób ceniących naturalny smak masła, jednocześnie dbających o zdrowy styl odżywiania i codzienną dietę, w której dominują produkty zawierające mniej tłuszczu, a tym samym mniej kalorii i cholesterolu.

Mlekovita

Ser Gouda bez laktozy plastry 150 g Ser Sokół bez laktozy plastry 150 g Ser Lavalti bez laktozy plastry 150 g Linia serów bez laktozy składa się z : Ser Gouda bez laktozy plastry 150 g, Ser Sokół bez laktozy plastry 150 g; Ser Lavalti bez laktozy plastry 150 g. Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiając się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy. Sery bez laktozy jako niezastąpiony składnik wielu zarówno prostych, jak i wyrafinowanych potraw ma szerokie zastosowanie, będąc idealny do bezpośredniego spożycia, do przekąsek czy na kanapki. Idealnie sprawdzi się na wykwintnej desce serów. Praktyczne opakowanie z możliwością otwierania i zamykania jest gwarancją świeżości.

Mlekovita

LAUREACI ZŁOTEGO MEDALU salonu FOODTECH

Drukarka spożywcza JetLT uab „Prasvieta” Prosta, łatwa i przyjemna w wydruku - taka jest JetLT drukarka cukiernika! Innowacyjna drukarka klasy ekonomicznej do druku na piernikach, makaronikach, tortach i ciastach! Wyprodukowana na Litwie, w najlepszej cenie w Europie.

Euromat E3 Piekarniczy Piec Konwekcyjny WIESHEU POLSKA Sp. z o.o. Sklepowy piec konwekcyjny E3 firmy WIESHEU wyznacza nowe standardy pod względem pojemności komory pieczenia i funkcjonalnego designu. W ten sposób przy mniejszej liczbie procesów wypiekania uzyskuje się tyle samo wyrobów. Zoptymalizowana izolacja i technologia pakietów 3-szybowych zapewniają, że energia pozostaje dokładnie tam, gdzie trzeba, czyli we wnętrzu pieca. Drzwi prawe, a może lewe? To żaden problem. Drzwi E3 można przełożyć w zależności od potrzeb na miejscu.

Wiesheu

Garownio chłodnie Revent Revent International AB / Nurkowski Sp. z o.o. Sp.k. Garownio Chłodnie Revent to urządzenia do prowadzenia procesu garowania oraz wydłużonego garowania/fermentacji. Dzięki zastosowanej technologii FSP – Flexible Slow Proving (elastyczne wolne garowanie) istnieje możliwość regulacji warunków, w jakich ciasto może spokojnie dojrzewać. W początkowej fazie świeżo wyrobiony/uformowany kęs trafia do komory, gdzie panuje temperatura -5°C i tam zostaje schłodzony, a później przechowany w temperaturze 0°C. W późniejszym czasie następuje proces nazywany wybudzeniem lub wznowieniem (procesu garowania), gdzie temperatura wzrasta do 15°C, kęsy zaczynają powoli garować i tu zależnie od potrzeb mogą zostać w pełni wygarowane i gotowe do wypieku lub w ostatniej fazie mogą zostać schłodzone i czekać na wywóz do sklepu firmowego lub innego punktu, gdzie zostaną odpieczone. Z kolei system Freshbake - pozwala na przechowanie zapieczonego w 90% produktu i ponowne jego odpieczenie bez straty jakości. Dzieję się tak dzięki specjalnie panującym w komorze warunkom odpowiednia temperatura i wilgotność oraz system utrzymujący bakteriologię, a kontrolę nad tym utrzymuję regulator PID i system sterujący TSC.

Nurkowski

Linia do bułek Eco Twin model 2022 König Maschinen Gesellschaft m.b.H. / CREAM Profesjonalne Technologie Spożywcze Sp. z o.o. Eco Twin model 2022 to linia do produkcji drobnego pieczywa, gwarantująca szeroką gamę wyrobów przy zachowaniu kompaktowej formy oraz najwyższych standardów higienicznych. Linię można rozbudować o kolejne stacje w dowolnym momencie, co sprawia, że może ona rozwijać się wraz z Twoim biznesem, a jej ulepszona konstrukcja sprawi, że czas dotychczas poświęcany na czyszczenie możesz przeznaczyć na ważniejsze czynności.

CREAM

Maszyna do lodów Portobello Vi Healthy Living Ltd. t/a fwip Portobello - pierwsza taka maszyna do lodów na świecie. To zarazem najmniejsza i pierwsza “smart” maszyna do lodów na rynku. Oczekująca na opatentowanie, może śledzić wyniki sprzedaży i skutecznie pomagać w zwiększaniu zysków firm, które korzystają z jej funkcjonalności. Lody włoskie (“Italian Gelato”), wegański sorbet, mrożony jogurt są serwowane przez maszynę w czasie poniżej 7 sekund - coś czego nie potrafi żadna inna maszyna na rynku. Portobello to również najbardziej przyjazna środowisku maszyna do lodów na świecie, zużywa mniej energii niż żarówka 40W. Podczas gdy jej design jest ponadczasowy, ilość smaków jest nieograniczona. Maszyny do serwowania miękkich lodów, do dziś dawały możliwość serwowania max. 2 smaków. Z maszyną Portobello od firmy fwip wszystko jest możliwe. Od wegan, przez tych, dla których dbałość o zdrowie jest bardzo ważna, do tych, którzy chcą chwili przyjemności, bez większego zwracania uwagi na powyższe. Mając na uwadze mnogie, a zarazem bardzo konkretne wymagania klientów, upewniliśmy się że Portobello pozwoli Ci oferować desery fwip dla wszystkich.

RIBOT Urządzenie multifunkcyjne Telme S.p.A. / Inplus Michał Kalinowski Ribot pozwala na zdrowe, nieinwazyjne gotowanie, schładzanie i zmrażanie w programowalnej temperaturze, co chroni cechy organoleptyczne żywności i wzmacnia jej naturalny smak. Jakość odżywcza, kolor i konsystencja produktu są zachowane w celu zagwarantowania konsumentom najlepszego smaku i stałego poziomu jakości. Ribot pozwala na zaprogramowanie pracy, by błyskawicznie wyprodukować: ciasta, nadzienia, kremy maślane, żele i nakropki, lody i sorbety, marmolady i produkty mleczarskie.

TELME

Samoobsługowe krajalnice do chleba Rollmatic modele S40S/S50 Rollmatic SRL / Nurkowski Sp. z o.o. Sp. k. Krajalnica samoobsługowa Rollmatic S40S lub S 50 przeznaczone są do krojenia każdego rodzaju pieczywa od chlebów pszennych po żytnie. Mogą być umieszczone na sali sprzedażowej sklepu piekarniczego lub marketu spożywczego. Kompaktowa budowa pozwala umieścić je w standardowej szerokości zabudowy sklepowej. Dzięki wykorzystaniu szybkiego noża tarczowego i sytemu sterowania można pokroić chleb na wybraną przez operatora grubość kromki. Standardowe chleby typu Baltonowki jest w stanie pokroić w czasie 12-18 sekund – w zależności od zadanej grubości. Urządzenie jest w pełni bezpieczne dla operatora.

Nurkowski

Speed XUNOX SPA UNOX POLSKA Sp. z o.o. Pierwszy urządzenie na świecie łączące 3 technoloige: Microfalę, piec konwekcyjno - parowy i system mycia. Nie ma drugiego takie urządzenia na świecie, które połączyłoby te technologie w jednym produkcie.

UNOX

System automatycznego załadunku i rozładunku ATLAS IBIS Marek Jeż Nowoczesny system załadunku i rozładunku ATLAS został zaprojektowany na miarę współczesnych piekarni rzemieślniczych i przemysłowych. ATLAS rozwiązuje problemy właścicieli piekarni borykających się z „brakiem rąk do pracy”, koniecznością redukcji kosztów i nieustannym podnoszeniem standardów pracy. System ATLAS w połączeniu z piecem termoolejowym to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie dostępne na rynku piekarniczym gwarantujące wzrost produkcji oraz redukcję kosztów ogrzewania pieca.

IBIS