Salon HORECA
Salon HORECA to miejsce prezentacji innowacyjnych rozwiązań usprawniających pracę profesjonalnych kuchni, zwiększających zakres usług oferowanych przez restauracja, lokale gastronomiczno-noclegowe, a także zapewniające bezpieczeństwo i komfort pobytu ich gościom.
ZAKRES TEMATYCZNY
- specjalistyczny sprzęt wyposażenia zaplecza kuchennego
- wyposażenie sal restauracyjnych, barów i kawiarni
- wyposażenie pokoi i łazienek hotelowych
- wyposażenie i sprzęt recepcji hotelowej
- wyposażenia centrów konferencyjnych i ośrodków szkoleniowych
- wyposażenie Stref Relaxu w hotelu
- nowe technologie dla hotelarstwa i gastronomii
- odzież robocza
- środki czystości
KTO ODWIEDZA SALON?
Salon HORECA co roku odwiedza kilka tysięcy restauratorów, kucharzy oraz właścicieli i menadżerów obiektów wypoczynkowo-noclegowych.
WYDARZENIA SPECJALNE
Sercem ekspozycji dla sektora HORECA jest strefa kulinarna, w której co roku odbywa się najbardziej prestiżowy konkurs w polskiej gastronomii – Kulinarny Puchar Polski. W 2021 roku konkurs nie odbył się z uwagi na trudną sytuację w branży gastronomicznej wynikającą z zamrożenia branży na skutek pandemii Sars-Cov2. W roku konkurs odbędzie się. Najlepsi kucharze w Polsce zmierzą się 26 i 27 września.
W ramach ekspozycji HORECA odbywają się także dedykowane przedstawicielom obiektów gastronomicznych i noclegowych szkolenia na temat zmian na rynku HORECA w obszarze trendów kulinarnych, technologii, rozwiązań marketingowych. Nie brakuje także warsztatów kulinarnych z ekspertami smaku - znakomitymi szefami kuchni.