Organizator:

Salon HORECA

Podziel się

Salon HORECA to miejsce prezentacji innowacyjnych rozwiązań usprawniających pracę profesjonalnych kuchni, zwiększających zakres usług oferowanych przez restauracja, lokale gastronomiczno-noclegowe, a także zapewniające bezpieczeństwo i komfort pobytu ich gościom.

ZAKRES TEMATYCZNY

  • specjalistyczny sprzęt wyposażenia zaplecza kuchennego
  • wyposażenie sal restauracyjnych, barów i kawiarni
  • wyposażenie pokoi i łazienek hotelowych
  • wyposażenie i sprzęt recepcji hotelowej
  • wyposażenia centrów konferencyjnych i ośrodków szkoleniowych
  • wyposażenie Stref Relaxu w hotelu
  • nowe technologie dla hotelarstwa i gastronomii
  • odzież robocza
  • środki czystości

KTO ODWIEDZA SALON?

Salon HORECA co roku odwiedza kilka tysięcy restauratorów, kucharzy oraz właścicieli i menadżerów obiektów wypoczynkowo-noclegowych.

 

WYDARZENIA SPECJALNE

Sercem ekspozycji dla sektora HORECA jest strefa kulinarna, w której co roku odbywa się najbardziej prestiżowy konkurs w polskiej gastronomii – Kulinarny Puchar Polski. W 2021 roku konkurs nie odbył się z uwagi na trudną sytuację w branży gastronomicznej wynikającą z zamrożenia branży na skutek pandemii Sars-Cov2. W roku konkurs odbędzie się. Najlepsi kucharze w Polsce zmierzą się 26 i 27 września.

W ramach ekspozycji HORECA odbywają się także dedykowane przedstawicielom obiektów gastronomicznych i noclegowych szkolenia na temat zmian na rynku HORECA w obszarze trendów kulinarnych, technologii, rozwiązań marketingowych. Nie brakuje także warsztatów kulinarnych z ekspertami smaku - znakomitymi szefami kuchni.

HORECA - oferta uczestnictwa