Organizator: Grupa MTP

Praktyczny przewodnik stosowania dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej w zakładach gastronomicznych

Podziel się

Szkolenie dla przedstawicieli gastronomii: restauratorów, właścicieli i menedżerów kawiarni, firm cateringowych, cukierni, piekarni.

 

Higiena jest wyzwaniem i wielką odpowiedzialnością dla każdego, kto ma kontakt z żywnością w gastronomii,  zwłaszcza teraz, w czasie pandemii. Ważny jest dobór metod, środków i realizacja prawidłowo dobranych procedur mających zapewnić bezpieczeństwo wyrobów i obsługi klientów.

Zapraszamy na szkolenie z zakresu dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej w lokalach gastronomicznych.

TERMIN: 28.09.2020 / godz. 12.30

MIEJSCE: MIĘDZYNARODOWE TARGI POZNAŃSKIE

pawilon 5 / Spekear's Corner

 

Podczas szkolenia zostaną omówione m.in. zagadnienia takie jak:

  • znaczenie dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej dla zapewnienia rzeczywistego bezpieczeństwa w zakładzie gastronomicznym,
  • dobra praktyka higieniczna i produkcyjna jako oręż w walce o zapewnienie bezpieczeństwa zakładu gastronomicznego i jego Klientów,
  • jak opracować wydolne i skuteczne zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej,
  • najczęściej popełniane błędy przy opracowywaniu i wdrażaniu dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej,
  • najistotniejsze dla bezpieczeństwa zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej,
  • rola kadry kierowniczej personelu kierowniczego we wdrożeniu i przestrzeganiu zasad dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej,
  • korzyści płynące z rzeczywistego i wydolnego wdrożenia dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej.

Do udziału w szkoleniu zapraszamy menedżerów i właścicieli lokali gastronomicznych - restauracji, kawiarni, cukierni, barów.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny, ale obowiązkowa jest wcześniejsza rejestracja.

 

Zgłoś udział w szloleniu

Szkolenie poprowadzi:

Marcin Leśniak

Absolwent Akademii Ekonomicznej w Poznaniu i Politechniki Łódzkiej. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w gastronomii. Audytor zewnętrzny systemów zarządzania jakością (ISO serii 9001, HACCP) akredytowanych jednostek certyfikujących. A także konsultant i trener z zakresu systemu bezpieczeństwa żywności HACCP. Marcin Leśniak doświadczenie we wdrażaniu i audytowaniu systemu HACCP zdobywał w wielu trzy, cztero i pięcio gwiazdkowych hotelach. Współpracuje z wieloma firmami takimi jak Marriott, Sheraton, Radisson Blu, Courtyard by Marriott, DoubleTree by Hilton, Costa Coffee, Arche, Bukovina, Nosalowy Dwór. Marcin Leśniak przeprowadził ponadto szereg szkoleń dla takich firm jak: Sfinks Polska, Unity Line, Polska Żegluga Bałtycka, Ecolab, Costa Coffee. W swojej codziennej pracy preferuje praktyczne podejście do systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, co cieszy się uznaniem wielu klientów branży gastronomicznej i hotelarskiej. Autor wielu artykułów dotyczących systemów bezpieczeństwa żywności w czasopismach branżowych (Restauracja). Właściciel firmy BM Quality Group Marcin Leśniak z Warszawy.