2000 procent podwyżki? Producenci napojów protestują

Franczyza nie tylko na trudne czasy

Wyzwania dla polskiej branży zbożowej w obliczu zmian geopolitycznych

POLAGRA bezpłatna dla branży mleczarskiej. Oto szczegóły

Poznań w Przewodniku Michelin. Nowy rozdział w lokalnej gastronomii

Oni już są wystawcami. Jakie firmy zapowiedziały swój udział w POLAGRZE?

Aktualności
24-05-23 Recykling opakowań wyzwaniem w branży spożywczej
Ponowne wykorzystanie tworzyw sztucznych to jedno z założeń wdrażania gospodarki o obiegu zamkniętym. W branży spożywczej stanowi szczególne wyzwanie. Ochrona środowiska zderza się z bezpieczeństwem żywności, oczekiwaniami konsumentów oraz realnymi kosztami dla producentów. Wszystkiemu towarzyszą konkretne...
23-05-23 Najpopularniejsze na Facebooku marki producentów mięs i wędlin
Berlinki, Stara Wędliniarnia i ZM Olewnik – to trzy najpopularniejsze na Facebooku marki producentów mięs i wędlin. Raport opublikował Instytut Badań Internetu i Mediów Społecznościowych.
22-05-23 Dieta śródziemnomorska to też polskie warzywa i owoce
Tylko co siódma osoba uważa, że polskie warzywa i owoce pozwalają stosować model diety śródziemnomorskiej. To sprawia, że jest on dla nas niezrozumiały, czasem egzotyczny i zwykle drogi - wynika z badań pracowni Kantar. Dietetycy zauważają, że najistotniejsze w modelu diety śródziemnomorskiej są produkty...
25-05-23 Charytatywny Długi Stół z PositiveWays
To wydarzenie, jakiego w Poznaniu jeszcze nie było. Uroczysta kolacja pod gołym niebem serwowana na Placu Powszechnej Wystawy Krajowej. Wśród gości specjalnych – Ben Collins, brytyjski kierowca wyścigowy.
18-05-23 Pizza Hut szuka franczyzobiorców. W planach nawet kilkanaście nowych lokali rocznie
W kolejnych latach sieć restauracji Pizza Hut ma się powiększać w Polsce nawet o kilkanaście nowych lokali rocznie. Właściciel tej marki, Grupa AmRest, chce otwierać je głównie w średnich miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Nie wyklucza też współpracy z partnerami z mniejszych ośrodków.