Co szykuje Primulator? Nowości i szkolenia na POLAGRZE
Premiera rewolucyjnego ekspresu do kawy, warsztaty z gotowania, cukiernictwa, wytwarzania lodów rzemieślniczych i prezentacja trendów kawowych. Primulator, jeden z czołowych wystawców POLAGRA 2024 zaprasza na swoje stoisko. Każda zarejestrowana osoba otrzyma bezpłatne zaproszenie na wydarzenie.
Primulator marka doskonale znana w świecie gastronomii, cukiernictwa i hotelarstwa. Na targach POLAGRA prezentuje się od lat. W tym roku program wydarzeń na stoisku będzie wyjątkowo bogaty. Zakłada premierę nowego urządzenia oraz serię szkoleń i pokazów.
Nowy ekspres, czyli premiera na POLAGRZE
WMF Espresso NEXT to rewolucyjny ekspres do kawy, który łączy tradycyjną sztukę baristy z najnowocześniejszą automatyzacją. Dzięki innowacyjnym funkcjom, takim jak zautomatyzowane mielenie i ubijanie kawy oraz pienienie mleka, urządzenie eliminuje ryzyko błędów i znacząco skraca czas przygotowania napojów. System WMF Auto Steam pozwala na automatyczne tworzenie mlecznej pianki o idealnej konsystencji dla każdego rodzaju mleka; co jest kluczowe dla perfekcyjnej Latte Art. Dwa zintegrowane młynki wyposażone w stalowe żarna zapewniają precyzyjne mielenie ziaren, gwarantując absolutną powtarzalność i jakość każdego napoju kawowego. Dynamiczny system kontroli mielenia kawy, automatycznie dostosowuje stopień mielenia i dozowanie, zapewniając idealne rezultaty za każdym razem. Wszystkie te funkcjonalności, czynią z WMF Espresso NEXT niezastąpione narzędzie w każdym miejscu, zwiększając efektywność pracy, jakość napojów i tym samym, zadowolenie klientów.
Podczas prezentacji WMF ESPRESSO NEXT zostaną omówione najnowsze trendy z świata kawy:
- automatyzacja i innowacje w przygotowaniu kawy,
- znaczenie powtarzalności i wysokiej jakości napojów dla biznesu kawowego,
- połączenie tradycji z nowoczesnością,
- technologia, jako wsparcie dla Baristy (koszty szkoleń, pracy, oszczędności czasu i zwiększenie wydajności pracy),
- prezentacja maszyny jako pioniera nowoczesnych rozwiązań w kawiarni.
Warsztaty w strefie szkoleń
Primulator przyjedzie na POLAGRĘ także z serią warsztatów.
KAWA (środa, czwartek, piątek, godz. 10:15-11:00)
Trendy kawowe we współczesnej gastronomii. Najnowsza technologia w urządzeniach do kawy
- Wybór odpowiedniego ekspresu do kawy: Jakie czynniki należy wziąć pod uwagę przy wyborze ekspresu do kawiarni, cukierni i lodziarni, a jakie do miejsc typu convenience?
- Ekspresy do kawy automatyczne vs. półautomatyczne vs. tradycyjne: Które rozwiązanie wybrać?
- Barista vs. ekspres do kawy – technologia jako wsparcie współczesnej gastronomii. Zarządzanie pracownikami, unikanie błędów, najwyższy standard i jakości napojów kawowych.
LODY (środa, czwartek, piątek, godz. 11:30-12:15)
Lody rzemieślnicze. Kompleksowy warsztat lodowy: od surowca do gotowego produktu. Wstęp do carpigiani gelato university
- Omówienie krok po kroku procesu produkcji lodów rzemieślniczych.
- Podstawowe wyposażenie do lodziarni. Omówienie urządzeń potrzebnych do produkcji lodów rzemieślniczych.
- Dobór surowców. Kreowanie smaków i bilansowanie receptur.
- Produkcja lodów mlecznych i sorbetów.
- Nowe trendy: Tworzenie deserów lodowych na bazie lodów włoskich.
Marka Primulator będzie obecna w pawilonie nr 8, na stoisku nr 20.
FOOD (środa, czwartek, piątek, godz. 13:15-14:00)
Szybkie i Efektywne Gotowanie z Piecami Merrychef. Innowacyjne Rozwiązania w Regeneracji Żywności. Nowoczesne menu
- Technologia Przyspieszonego Gotowania: Czym jest i jak wykorzystać ją w praktyce?
- Efektywność Operacyjna: Jak technologia hybrydowa rewolucjonizuje pracę w kuchni?
- Optymalizacja Procesów Regeneracji Żywności: Szybkie i smaczne dania w kilka minut.
- Innowacyjne Menu: Jak w prosty sposób stworzyć nowoczesne menu?
- Warsztaty Kulinarne z Ekspertem: Praktyczne zastosowanie Technologii Przyspieszonego Gotowania w codziennej pracy.
CZEKOLADA (środa, czwartek, godz. 14:30-15:15)
Rzemieślnicza produkcja czekolady. Wszystko co musisz wiedzieć, aby zrobić własną tabliczkę czekolady
- Omówienie technologii i urządzeń niezbędnych do pracy z czekoladą.
- Od czego zacząć: Produkcja czekoladowych tabliczek i pralin.
- Dekorowanie i personalizacja produktów: Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań w produkcji wyrobów czekoladowych.
- Nowe produkty w ofercie: Omówienie procesu wytwarzania draży czekoladowych.