Organizator: Grupa MTP

O targach

Podziel się

Targi POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej, dedykowane branży spożywczej i sektorowi HoReCa.

 

 

Wyróżnia je różnorodność, skala oraz biznesowa jakość jej uczestników, dzięki czemu stanowią platformę do rozwoju relacji biznesowych, również o charakterze międzynarodowym. Trzy równoległe salony - FOOD, FOODTECH i HORECA przyciągają co roku konglomerat kilkuset wystawców prezentujących żywność stanowiącą odpowiedź na preferencje dietetyczne konsumentów (salon FOOD), nowe technologie pozwalające utrzymać najwyższe standardy bezpieczeństwa w produkcji żywności (salon FOODTECH), a także rozwiązania, które usprawniają prace obiektów gastronomicznych i noclegowych (salon HORECA). Tak różnorodna i bogata oferta sprawia, że wydarzenie odwiedza co roku liczne grono profesjonalistów, w tym: kupcy z sieci handlowych i hurtowni spożywczych, menedżerowie z zakładów produkujących żywność, restauratorzy, szefowie kuchni oraz hotelarze.

Ekspozycji co roku towarzyszy także ciekawy program wydarzeń, w tym szkoleń i debat na temat kondycji branży i nowych możliwości jej rozwoju, a także pokazów i konkursów kulinarnych. Serce targów natomiast bije najmocniej w strefie kulinarnej, w której odbywa się najważniejszy w polskiej gastronomii konkurs dla profesjonalistów - Kulinarny Puchar Polski. 

Taka kompozycja sprawia, że POLAGRA zaskakuje mnóstwem odkryć, zarówno biznesowych, jak i kulinarnych. Dla producentów żywności to najciekawsze miejsce do eksploracji nowych źródeł kontraktów na rynkach CEE, a dla zwiedzających możliwość poznania trendów, innowacyjnych produktów i rozwiązań, których wspólnym mianownikiem jest smak.

 

Zakres tematyczny Oferta uczestnictwa Kulinarny Puchar Polski