Słodko-słone miksowanie Joanny Brodzik i Wojciecha Harapkiewicza
Ostatniego dnia targów POLAGRA na wystawców i zwiedzających czeka miła niespodzianka. Słodko-słone miksowanie, czyli nowoczesne cocktail party, zaprezentują mistrz kuchni Wojciech Harapkiewicz i aktorka Joanny Brodzik. Patronat nad wydarzeniem objęła redakcja „Sukcesu po poznańsku”.
Wojciech Harapkiewicz, gotował dla trzech prezydentów Polski , króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalajlamy. To specjalista w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, zwycięzca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 r. Często zasiada w jury prestiżowych konkursów kulinarnych.
W środę, 28 września, będzie gotował wraz z popularną aktorką Joanną Brodzik. Ona swoją pasję do gotowania zaprezentowała m.in. w książce „Umami. Opowieści i przepisy”, którą będzie promować na targach POLAGRA.
Kulinarny duet zaserwuje zwiedzającym i wystawcom:
- pieczone migdały morskie z musem z przegrzebki,
- strusia z krakersem chipotle,
- tartaletki rakowe w majonezie z jesiotra,
- krem z czeremchy, mini-bezę
Pokaz „Gotuj z Sukcesem”, który odbędzie się m.in. dzięki wsparciu firmy Komat – sponsora Kulinarnego Pucharu Polski – jest otwarty dla wszystkich zwiedzających i wystawców targów POLAGRA i Taropak. Odbędzie się w strefie Kulinarnego Pucharu Polski (pawilon 5A), która w 26 i 27 września będzie służyła jako miejsce rywalizacji finalistów tego konkursu.