Organizator: Grupa MTP

Business Restaurant Academy – warsztaty dla szefów kuchni

10:00 - 16:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję przygotować dwa dania – przystawkę oraz danie główne. Przygotowywane dania będą efektowne, a przy tym pozwolą na wykorzystanie szerokiego wachlarza technik obróbki. Szefowie kuchni omówią ich zastosowanie oraz odpowiedzą na wszystkie pytania, jakie pojawią się w czasie warsztatów. Warsztaty poprowadzą: Tomasz Milewski, Wojciech Harapkiewicz, Tomasz Purol, Tomasz Jakubiak, Dawid Łagowski.
Zobacz więcej

Eliminacje Krajowe WorldSkills Poland 2020

10:00 - 17:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Głównym celem konkursu jest wyłonienie młodych mistrzów fachu. Zwycięstwo daje możliwość zdobycia kwalifikacji do reprezentowania naszego kraju na międzynarodowym konkursie WorldSkills Szanghaj 2021.Podczas Eliminacji Krajowych WorldSkills Poland 2020 odbędą się 4 konkurencje: 1. Gotowanie - druga edycja 2. Cukiernictwo - pierwszy raz 3. Serwis restauracyjny - pierwszy raz 4. Carving - pierwszy raz.
Zobacz więcej

Jak pandemia zmienia zachowania społeczne i jak biznes może się do nich dostosować?

11:00 - 12:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Czy pandemia COVID-19 znacząco wpływa na zachowania konsumenckie? Niewątpliwie tak się zadziało w pierwszych tygodniach. A jak jest teraz? Czy pewne wzorce konsumenckie ukształtowane w na początku pandemii pozostały z nami, a jeśli tak to które z nich? Podczas spotkania podsumujemy najnowsze raporty i analizy dotyczące zmian zachowań konsumenckich w Polsce i na świecie, przedstawimy prognozy krótko- i długoterminowe dla rynku HoReCa i FMCG, zaprezentujemy ciekawe case studies.
Zobacz więcej

WARSZTATY LODOWO - CUKIERNICZE

11:00 - 12:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Podstawy produkcji lodów – dobór surowców i tworzenie receptur, a także omówienie procesu pasteryzacji i jego wpływu na smak lodów. Podstawy produkcji czekolady i tworzenie pracowni rzemieślniczej. Nowe trendy w produkcji i ekspozycji lodów.
Zobacz więcej

WARSZTATY FOODOWE

13:00 - 14:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Jak zarabiać więcej na pieczywie? Wprowadzenie wyjątkowej oferty gastronomicznej do piekarni, cukierni i kawiarni. Urozmaicenie oferty lokali o małych powierzchniach. Wykorzystanie kuchni centralnej w usprawnieniu procesów tworzenia sieci gastronomicznej. Dedykowane menu – intuicyjna forma. Szybkie wdrażanie personelu i skrócenie czasu obsługi.
Zobacz więcej

Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna w gastronomii

13:15 - 14:15
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Higiena jest wyzwaniem i wielką odpowiedzialnością dla każdego, kto ma kontakt z żywnością w gastronomii, zwłaszcza teraz, w czasie pandemii. Ważny jest dobór metod, środków i realizacja prawidłowo dobranych procedur. Na szkoleniu będzie można dowiedzieć się m.in. jak opracować wydolne i skuteczne zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej, jak je egzekwować w zespole oraz jakie są najczęściej popełniane błędy przy opracowywaniu i wdrażaniu dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej.
Zobacz więcej

Warsztaty Customer Journey Map - zaktualizuj strategię i ścieżki klientów

14:30 - 15:30
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Podczas warsztatów dowiesz się: czym jest Customer Journey Map i dlaczego tworzenie ścieżek klientów i gości jest takie ważne, jak zaplanować spójne i skuteczne działania na każdym poziomie spotkania klienta z marką. Zostaną też zaprezentowane narzędzia do budowania ścieżek klientów.
Zobacz więcej

WARSZTATY KAWOWE

15:00 - 16:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Organizator: MTP Grupa
Jak wypalić idealne ziarno? Podstawy roasting’u – w jakich branżach możemy wykorzystać piec i co na tym zyskamy? Ekspres Automatyczny czy tradycyjny kolbowy? Czym kierować się przy wyborze ekspresu do piekarni, lodziarni czy cukierni? Nowe trendy w branży kawowej. Wpływ działań CSC na branże.
Zobacz więcej