Kulinarny Puchar Polski
Finał 21. edycji najważniejszego konkursu dla kucharzy i szefów kuchni. W dniach 27-28.09 rywalizować będzie siedem zespołów.
Zobacz więcej
Konkurs Master Baker – kategoria: piekarze zawodowi
10:00 - 13:30
Pawilon 5, strefa Master Baker
Finał Ogólnopolskiego Konkursu Master Baker – kategoria: piekarze zawodowi
Zobacz więcej
Festiwal Kawy
10:00 - 17:00
Pawilon 5
Na zakończenie wakacji ulubione kawowe wydarzenie Polek i Polaków zawita na targi POLAGRA. Na goście czeka niesamowity świata specialty, a Polskie i zagraniczne palarnie przygotują coś wyjątkowego. Nie zabraknie też słodkości z lokalnych kawiarni, lodów, czekolady i dobrego designu. Do tego dojdą panele warsztatów i seria cuppingów.
Zobacz więcej
Warsztaty i kursy herbaty
10:30 - 16:00
pawilon 5, stoisko 149
Na stoisku partnera targów, wszyscy goście będą mogli wziąć udział w warsztatach herbaty oraz certyfikowanym kursie.
Zobacz więcej
Chłodnictwo&Klimatyzacja: Punkt Konsultacji technicznych i prawnych
11:00 - 16:00
Pawilon 5, stoisko 45
Eksperci odpowiedzą na pytania z zakresu technologii, trendów, nowości oraz przepisów w chłodnictwie i klimatyzacji dla branży spożywczej i sektora HoReCa.
Zobacz więcej
Uroczyste otwarcie targów POLAGRA
Uroczyste otwarcie targów POLAGRA zostanie połączone z wręczeniem nagród: Złotych Medali Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.
Debata: Sytuacja na rynkach strategicznych produktów spożywczych i najpilniejsze wyzwania
Jak te wyzwania przekładają się na sektor branży spożywczej? Jaka będzie jego przyszłość? Jak na producentów, przetwórców i dostawców wpływają decyzje, takie jak zakaz importu zboża z Ukrainy (lub jego zniesienie) czy otwarcie chińskiego rynku na mięso z Polski? Na te inne pytania odpowiedzi poszukają uczestnicy i uczestniczki debaty która odbędzie się w środę, 27 września, ok. godz. 12:00.
Debata: Bezpieczeństwo żywności dla sieci, małych sklepów, gastronomii i klientów indywidualnych
Eksperckie wykłady dla branży HoReCa
13:30 - 14:15
Pawilon 5, Scena Ekspertów
Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.
Zobacz więcej
Konkurs Master Baker – kategoria: uczniowie – adepci piekarstwa
13:30 - 17:00
Finał Ogólnopolskiego Konkursu Master Baker - kategoria: uczniowie – adepci piekarstwa
Zobacz więcej
Debata: Jak sprzedawać żywność w internecie. E-commerce w branży spożywczej?
Czego potrzebuje Twoja firma, aby skutecznie sprzedawać w internecie na nowych rynkach? Jakie oczekiwania mają zagraniczni klienci? Jak rozliczać transakcje transgraniczne zgodnie z obowiązującymi przepisami podatkowymi? Jak zarządzać swoimi środkami na rynkach walutowych?
Zobacz więcej
Prelekcja: Popyt na funkcjonalne produkty mleczarskie
Prelekcja zorganizowana przez Polską Izbę Mleka. Temat przybliży dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. pracująca aktualnie na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim.