Organizator:

Warsztaty kawowe

15.09.2020 12:43:12

Podziel się

Jak wypalić idealne ziarno? Podstawy roasting’u – w jakich branżach możemy wykorzystać piec i  co na tym zyskamy? Ekspres Automatyczny czy tradycyjny kolbowy? Czym kierować się przy wyborze ekspresu do piekarni, lodziarni czy cukierni? Nowe trendy w branży kawowej. Wpływ działań CSC na branże. To i wiele więcej podczas warsztatów kawowych!

Przestrzeń warsztatowa w pawilonie nr. 5, stoisko 116

* Ilość miejsc ograniczona.

Zgłoś udział

 

WARSZTATY KAWOWE 15.00 – 16.00

 

Poniedziałek 28.09

Jak wypalić idealne ziarno? Podstawy roasting’u – w jakich branżach możemy wykorzystać piec i  co na tym zyskamy?

 

Na warsztatach omówimy proces wypalania ziarna. Przedstawimy zasady, które w procesach wypalania mają wpływ na smak i aromat ziaren. Dużo poświęcimy omówieniu działania pieca i możliwości wykorzystania go w różnych branżach poza kawową.

 

Wtorek 29.09

Ekspres Automatyczny czy tradycyjny kolbowy? Czym kierować się przy wyborze ekspresu do piekarni, lodziarni czy cukierni?

 

Przedstawimy różnice i cechy ekspresów tradycyjnych oraz automatycznych. Dokładnie zostaną omówione potrzeby i specyfikacje lokali, pod kątem doboru ekspresu. Uczestnicy warsztatu dowiedzą się jakie zagrożenia wynikają z źle dobranego ekspresu.

 

Środa 30.09

Nowe trendy w branży kawowej. Wpływ działań CSC na branże.

 

Na warsztacie uczestnicy dowiedzą się co to jest Convenience Store Concept. Poznają nowe trendy i   wpływ CSC na branże kawową. Przedstawione zostaną nowe technologie i możliwości ekspresów automatycznych.

Zgłoś udział

Przestrzeń warsztatowa w pawilonie nr. 5, stoisko 116