Warsztaty kawowe
15.09.2020 12:43:12
Jak wypalić idealne ziarno? Podstawy roasting’u – w jakich branżach możemy wykorzystać piec i co na tym zyskamy? Ekspres Automatyczny czy tradycyjny kolbowy? Czym kierować się przy wyborze ekspresu do piekarni, lodziarni czy cukierni? Nowe trendy w branży kawowej. Wpływ działań CSC na branże. To i wiele więcej podczas warsztatów kawowych!
Przestrzeń warsztatowa w pawilonie nr. 5, stoisko 116
* Ilość miejsc ograniczona.


WARSZTATY KAWOWE 15.00 – 16.00
Poniedziałek 28.09
Jak wypalić idealne ziarno? Podstawy roasting’u – w jakich branżach możemy wykorzystać piec i co na tym zyskamy?
Na warsztatach omówimy proces wypalania ziarna. Przedstawimy zasady, które w procesach wypalania mają wpływ na smak i aromat ziaren. Dużo poświęcimy omówieniu działania pieca i możliwości wykorzystania go w różnych branżach poza kawową.
Wtorek 29.09
Ekspres Automatyczny czy tradycyjny kolbowy? Czym kierować się przy wyborze ekspresu do piekarni, lodziarni czy cukierni?
Przedstawimy różnice i cechy ekspresów tradycyjnych oraz automatycznych. Dokładnie zostaną omówione potrzeby i specyfikacje lokali, pod kątem doboru ekspresu. Uczestnicy warsztatu dowiedzą się jakie zagrożenia wynikają z źle dobranego ekspresu.
Środa 30.09
Nowe trendy w branży kawowej. Wpływ działań CSC na branże.
Na warsztacie uczestnicy dowiedzą się co to jest Convenience Store Concept. Poznają nowe trendy i wpływ CSC na branże kawową. Przedstawione zostaną nowe technologie i możliwości ekspresów automatycznych.