Panel branży mięsnej Fuel for Life
Fuel for Life to konferencja dla kadry zarządzającej i praktyków w zakresie przetwórstwa i rozbioru mięsa, technologii, przedstawiciele branży paliwowej i energetycznej. Połączona została ze spotkaniem networkingowym dla delegatów sektora żywnościowego, paliwowego, przedstawicieli środowiska naukowego i niezależnych ekspertów.
![](/media/hawbbgg3/fotobueno_polagra_2019-10-01_-2208-_easy-resize-com.jpg?width=701&height=467&mode=max)
II Forum Branży Mięsnej „Fuel for life” to wydarzenie, które omawia wpływ bieżących wydarzeń gospodarczych i politycznych na bezpieczeństwo żywnościowe Polski.
Konferencja jest przeznaczona dla kadry zarządzającej i praktyków w zakresie przetwórstwa i rozbioru mięsa, technologii, przedstawiciele branży paliwowej i energetycznej.
To ważne spotkanie networkingowe, łączące delegatów sektora żywnościowego, paliwowego, przedstawicieli środowiska naukowego i niezależnych ekspertów. Spotkania i wypowiedzi zapewnią program najwyższej jakości i wiele okazji do nawiązania kontaktów.
PROGRAM Fuel for Life
Międzynarodowe Targi Poznańskie
pawilon 5, Scena Trendów, godz. 12:00-14:00
Wydarzenie zostało podzielone na trzy panele. Ich sponsorem jest PKN Orlen.
Panel energetyczno-paliwowy: zaopatrzenie w gaz, prąd i paliwa a bezpieczeństwo dostaw żywności
Goście:
- Rafał Romanowski - wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi
- Karol Wolff, dyrektor Biura Strategii i Projektów Strategicznych PKN Orlen,
- Tomasz Kobierski - prezes Zarządu Grupy MTP,
- Marek Zagórski, przewodniczący Komitetu Rolnictwa i Obrotu Rolnego Krajowej Izby Gospodarczej, były Minister Cyfryzacji oraz były wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi,
- Jerzy Rey, przewodniczący Rady Związku Polskie Mięso.
ASF, Kompartment oraz Strategia odbudowy stada trzody chlewnej.
Goście:
- Zygmunt Pejsak, ekspert,
- Karolina Krasicka-Maciorowska, partner w VEST-IN,
- Krzysztof Niemczuk, dyrektor Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach,
- Wojciech Stryburski, hodowca, prezes firmy Agro Integracja
Export – nowe rynki zbytu
Goście:
- Paweł Niemczuk, Główny Lekarz Weterynarii,
- Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso,
- Anna Olewnik, prezes Olewnik S.A.
- Paweł Zakrzewski, prezes Z.M. Stanisławów
Partner Strategiczny
![](/media/jrkks1jy/olren.png?width=300&height=215&mode=max)
Organizatorzy
![](/media/zlfbwccz/polskiemieso_wersja_horyzontalna_kolory_podstawowe.png?width=302&height=80&mode=max)
![](/media/o1qcxz22/logo-mtp_orange.png?width=302&height=151&mode=max)