Organizator:

Panel branży mięsnej Fuel for Life

Podziel się

Fuel for Life to konferencja dla kadry zarządzającej i praktyków w zakresie przetwórstwa i rozbioru mięsa, technologii, przedstawiciele branży paliwowej i energetycznej. Połączona została ze spotkaniem networkingowym dla delegatów sektora żywnościowego, paliwowego, przedstawicieli środowiska naukowego i niezależnych ekspertów.

II Forum Branży Mięsnej „Fuel for life” to wydarzenie, które omawia wpływ bieżących wydarzeń gospodarczych i politycznych na bezpieczeństwo żywnościowe Polski.

Konferencja jest przeznaczona dla kadry zarządzającej i praktyków w zakresie przetwórstwa i rozbioru mięsa, technologii, przedstawiciele branży paliwowej i energetycznej.

To ważne spotkanie networkingowe, łączące delegatów sektora żywnościowego, paliwowego, przedstawicieli środowiska naukowego i niezależnych ekspertów. Spotkania i wypowiedzi zapewnią program najwyższej jakości i wiele okazji do nawiązania kontaktów.

 

PROGRAM Fuel for Life

Międzynarodowe Targi Poznańskie
pawilon 5, Scena Trendów, godz. 12:00-14:00

 

Wydarzenie zostało podzielone na trzy panele. Ich sponsorem jest PKN Orlen.

 

Panel energetyczno-paliwowy: zaopatrzenie w gaz, prąd i paliwa a bezpieczeństwo dostaw żywności

Goście:

  • Rafał Romanowski - wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi
  • Karol Wolff, dyrektor Biura Strategii i Projektów Strategicznych PKN Orlen,
  • Tomasz Kobierski - prezes Zarządu Grupy MTP,
  • Marek Zagórski, przewodniczący Komitetu Rolnictwa i Obrotu Rolnego Krajowej Izby Gospodarczej, były Minister Cyfryzacji oraz były wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi,
  • Jerzy Rey, przewodniczący Rady Związku Polskie Mięso.

ASF, Kompartment oraz Strategia odbudowy stada trzody chlewnej.

Goście:

  • Zygmunt Pejsak, ekspert,
  • Karolina Krasicka-Maciorowska, partner w VEST-IN,
  • Krzysztof Niemczuk, dyrektor Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach,
  • Wojciech Stryburski, hodowca, prezes firmy Agro Integracja

 

Export – nowe rynki zbytu

Goście:

  • Paweł Niemczuk, Główny Lekarz Weterynarii,
  • Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso,
  • Anna Olewnik, prezes Olewnik S.A.
  • Paweł Zakrzewski, prezes Z.M. Stanisławów

 

Partner Strategiczny

 

 

Organizatorzy