POLAGRA dla gastronomii
Podczas tegorocznej edycji targów POLAGRA planowane jest wiele inspirujących wydarzeń dla kucharzy i restauratorów.
W tym roku podczas POLAGRY naprawdę będzie sporo się działo.
MASTER CLASS SHOW
Najważniejszy z punktu widzenia przedstawicieli gastronomii jest powrót do pokazów Master Class Show. Tak, po kilku latach przerwy wracamy do tego projektu dedykowanego kucharzom i restauratorom, który cieszył się ogromnym zainteresowaniem i jestem przekonana, że nadal tak będzie, bo na liście prelegentów same gwiazdy i wysokiej klasy eksperci, w tym:
- Paweł Salamon – szef kuchni w Pałacu Mierzęcin - zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2016,
- Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z Restauracji Sarbinowska - zwycięzcy Kulinarnego Pucharu Polski 2019,
- Adam Adamczak z Concordia Taste - finalista TOP CHEF,
- Józef Sadkiewicz - praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej oraz kulinarnej
- Ewa Drzewicka - cukiernik, złota medalistka Olimpiady Kulinarnej IKA 2020 oraz Mistrzostw Świata.
Te nazwiska mówią same za siebie i są gwarancją wysokiej jakości pokazów. A to nie jedyne wydarzenie o tematyce kulinarnej.
CHEFS ACADEMY
Dzięki nawiązaniu szerszej współpracy z magazynem Restaurant Management, podczas targów odbędą się także 3-dniowe warsztaty ze znakomitymi szefami kuchni:
4.10.2021
FINE DINING, CZYLI UCZTA DLA ZMYSŁÓW - jedyny w Polsce warsztat na produktach Sosa Ingredients - warsztat z Filipem Cwojdzińskim
5.10.2021
MIĘSNA KLASYKA W NAJLEPSZYM WYDANIU warsztaty z Dawidem Łagowskim
6.10.2021
WEGE INSPIRACJE OD TOMKA PUROLA - warsztat poprowadzi Tomasz Purol - szef kuchni, zwycięzca V edycji programu TOP CHEF.
WYDARZENIA DLA BRANŻY PIEKARSKIEJ
Odbędą się także Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo i konkurs dla piekarzy Master Baker.