Witamy pierwszego dnia targów POLAGRA!
Przez najbliższe 3 dni blisko 200 wystawców z 13 europejskich krajów (Belgia, Czechy, Francja, Holandia, Litwa, Łotwa, Niemcy, Polska, Portugalia, Szwajcaria, Turcja, Ukraina, Włochy) zaprezentuje swoją ofertę w ramach ekspozycji targów POLAGRA i TAROPAK.
Targi POLAGRA od lat są miejscem prezentacji wysokiej jakości żywności, a także rozwiązań technologicznych dla sektora spożywczego. Z kolei 33. edycja Targów Taropak charakteryzuje się bogatą ekspozycją nowoczesnych technologii w dziedzinie pakowania, rozwiązań automatyzacji i robotyzacji, opakowań gotowych i technik etykietowania.
Wystawcy obu wydarzeń zaprezentują setki różnych produktów, w tym te, które przez ekspertów branżowych zostały wyróżnione Złotym Medalem Grupy MTP. W tym roku nagrodę otrzymało aż 28 produktów!
Targi to także dobre miejsce, by poszerzyć swoją wiedzę. Zapraszamy do udziału w zaplanowanych na dziś spotkaniach. Dzisiaj w programie:
- Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo
- Finał Konkursu Master Baker - kategoria: zawodowcy
- Master Class Show: pokaz Tomasza Zdrenki i Jakuba Walczaka
- Otwarcie Targów POLAGRA i TAROPAK - godz. 11.00 | pawilon 5, Speakers' Corner
- Finał Konkursu Master Baker - panel dyskusyjny: Jakość mąk eko i konwencjonalnych oraz ich oznaczeń, również definicję chleba tz czy chleb wykonany z gotowych mieszanek jest zgodny ze sztuką piekarstwa.
- Master Class: pokaz
- Szkolenie: Najnowsze trendy i obowiązki prawne w oznakowaniu, opakowaniu i dystrybucji żywności
- Finał Konkursu Master Baker - kategoria: amatorzy – piekarze domowi
- Finał Konkursu Master Baker - panel dyskusyjny:
- Prelekcja: Ulga na robotyzację w przedsiębiorstwach branży spożywczej oraz opakowaniowej (z uwzględnieniem zmian z Polskiego Ładu)
- Prelekcja: Producenci maszyn dla przemysłu spożywczego jako beneficjenci ulgi na działalność badawczo-rozwojową.
Zapraszamy!