Organizer:

The Polish Culinary Cup

09:30 - 16:00
Pawilon 5, strefa KPP
Organizer: MTP Grupa
The final of the 21st edition of the most important competition for cooks and chefs. Seven teams will compete on September 27-28.

Master Baker Competition - category: professional bakers

10:00 - 13:30
Pawilon 5, strefa Master Baker
The final of the National Master Baker Competition - category: professional bakers

Coffe Festival

10:00 - 17:00
Pawilon 5
Na zakończenie wakacji ulubione kawowe wydarzenie Polek i Polaków zawita na targi POLAGRA. Na goście czeka niesamowity świata specialty, a Polskie i zagraniczne palarnie przygotują coś wyjątkowego. Nie zabraknie też słodkości z lokalnych kawiarni, lodów, czekolady i dobrego designu. Do tego dojdą panele warsztatów i seria cuppingów.
See more

Warsztaty i kursy herbaty

10:30 - 16:00
pawilon 5, stoisko 149
Na stoisku partnera targów, wszyscy goście będą mogli wziąć udział w warsztatach herbaty oraz certyfikowanym kursie.
See more

Chłodnictwo&Klimatyzacja: Punkt Konsultacji technicznych i prawnych

11:00 - 16:00
Pawilon 5, stoisko 45
Experts will answer questions on technology, trends, news and regulations in refrigeration and air conditioning for the food industry and the HoReCa sector.

Official opening of the POLAGRA fair

11:00 - 12:00
Pawilon 5, Scena Trendów
Organizer: MTP Grupa
The ceremonial opening of the POLAGRA fair will be combined with the awarding of prizes: Gold Medals Grupa MTP and Acanthus Aureus statuettes.

Debata: Sytuacja na rynkach strategicznych produktów spożywczych i najpilniejsze wyzwania

12:00 - 13:00
pawilon 5, Scena Trendów
Organizer: MTP Grupa
Jak te wyzwania przekładają się na sektor branży spożywczej? Jaka będzie jego przyszłość? Jak na producentów, przetwórców i dostawców wpływają decyzje, takie jak zakaz importu zboża z Ukrainy (lub jego zniesienie) czy otwarcie chińskiego rynku na mięso z Polski? Na te inne pytania odpowiedzi poszukają uczestnicy i uczestniczki debaty która odbędzie się w środę, 27 września, ok. godz. 12:00.

Debata: Bezpieczeństwo żywności dla sieci, małych sklepów, gastronomii i klientów indywidualnych

13:00 - 13:30
pawilon 5, Scena Trendów
Organizer: MTP Grupa

Eksperckie wykłady dla branży HoReCa

13:30 - 14:15
Pawilon 5, Scena Ekspertów
Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.
See more

Master Baker competition - category: students - adepts of baking

13:30 - 17:00
The final of the National Master Baker Competition - category: students - adepts of baking

Debata: Jak sprzedawać żywność w internecie. E-commerce w branży spożywczej?

14:00 - 15:00
pawilon 5, Scena Trendów
Organizer: MTP Grupa
Czego potrzebuje firma, aby skutecznie sprzedawać w internecie na nowych rynkach? Jakie oczekiwania mają zagraniczni klienci? Jak rozliczać transakcje transgraniczne zgodnie z obowiązującymi przepisami podatkowymi? Jak zarządzać swoimi środkami na rynkach walutowych?
See more

Prelekcja: Popyt na funkcjonalne produkty mleczarskie

15:00 - 15:30
Pawilon 5, Scena Trendów
Organizer: MTP Grupa
Prelekcja zorganizowana przez Polską Izbę Mleka. Temat przybliży dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. pracująca aktualnie na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim.